ANNAS ROM GUIDE
Piazza degli Zingari
er en mindre plads i Rione Monti nedenfor Viminalhøjens sydskråning, hvor den sammen med dens nabo Piazza della Suburra udgør et knudepunkt for en masse af de små og spændende gader i det gamle Subura-kvarter: Via degli Zingari fra vest, Via Clementina fra nordvest, Via dei Ciancaleoni, Via dei Capocci og Via Urbana fra nordøst og Via Leonina og Piazza della Suburra, som støder til fra sydvest.
Piazza degli Zingari
Ligesom den tilstødende Via degli Zingari, har Piazza degli Zingari navn efter det sted, hvor zigøjnerne samledes og slog lejr, når de i gammel tid kom til Rom til dette område, der også kaldtes "del Pozzo", måske efter det gamle sted, som kaldtes "Pozzo di Proba", måske på grund af en brønd på stedet (en "pozzo"), der også har givet navn til den nærliggende Via del Pozzuolo. Zigøjnerkvinderne gik her rundt og tilbød at spå og læse i folks hænder, mens mændene forarbejdede gryder og køkkentøj i metal.

Ud til pladsen ligger der et smukt hus fra 1700-tallet og på hjørnet kan man se et Rococo-palæ med smukke rammer rundt om vinduerne og elegante smedejernsbalkoner foran dem. På hjørnet af huset sidder resterne af et af de små gadealtre, som området har så mange af. Et skilt viser årstallet 1732 eller 33, men selve billedet er forsvundet.


Litteratur om Piazza degli Zingari:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 895.
La Grande Guida dei rioni di Roma. 2.edizione. Newton Compton editori, 2001.
- side 86.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione I, Monti. Del 3: side 56.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr.22-23.

Fotos fra pladsen
Kort over området
Kort over turen
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 26.10.2004 og sidst opdateret d. 16.2.2007