ANNAS ROM GUIDE
Via dei Ciancaleoni
er en gade syd for Viminalhøjen i Rione Monti, hvor den går mod nordøst nede fra hjørnet af Piazza degli Zingari og Via Urbana overfor Kirken San Lorenzo in Fonte. Den starter her med et almindeligt opadstigende gadestykke, der efter mødet med Via dei Capocci går over i en ret stejl trappe, som går op ad Viminalhøjsiden. Heroppe stopper trappen og gaden drejer skarpt mod højre for at fortsætte opstigning op til Via di Santa Maria Maggiore ud for Via Cesare Balbo, som fortsætter i samme retning op på Esquilinhøjen.

Via Milano mod Traforo Umberto I og Colle Quirinale

Gadens navn stammer fra familien Ciancaleoni, der ligesom familien Capocci, som har givet navn til parallelgaden Via dei Capocci, kontrollerede området i Middelalderen og boede her i nr.45 i Palazzo dei Ciancaleoni, som stadig ligger her, men godt nok er blevet en del ombygget. Familiens våbenskjold, som engang prydede palæet, er desværre væk idag.

Mellem Via dei Ciancaleoni og Via Cimarra ligger ud til Via Panisperna et palæ fra 1736, som man mener er tegnet af arkitekten Ferdinando FugaPalazzo Cimarra.Litteratur om Via dei Ciancaleoni:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 285.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione XI, Monti. Del 3: side 62.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr.22.

Fotos fra gaden
Kort over gaden
Kort over området
Kort over turen
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 28.10.2004 og sidst opdateret d.8.1.2005