ANNAS ROM GUIDE
Frangipane-familien, kort fortalt

Frangipane-familien, I Frangipani, var en magtfuld romersk familie, som i det 11., 12. og 13.århundrede havde en dominerende rolle i Roms historie.

Familiens ældste tilnavn skal have været "De Imperatore" og de slog sig tidligt ned i iden sydlige del af Oppio-området. Det fortælles, at der på et tidspunkt var knaphed på levnedsmidler og at Cencio de Imperatore da lod uddele talrige brød til de sultende romere og efter dette skal familien have fået sit endelige navn ("frangere panem" betyder "at bryde brødet").

De ejede tårne og befæstede huse mange steder i Rom, blandt andet skal det ældste og største tårn have stået i nærheden af den nuværende Via dei FrangipaneColle Oppio, ligesom resterne af et gammelt tårn oppe ved Kirken Santa PrassedeEsquilin i folkemunde kaldtes Torre dei Frangipane. De befæstede også Colosseum og et stort område af det såkaldte Campo Torrecchiano ved Foro Romano samt nogle ruiner ved Circo Massimo, blandt andre den såkaldte Settizodio. Frangipani-familiens forsvarsværker gik fra Colosseo til Constantin-Buen, Titus-Buen, Janus-Buen, Septimius Severus-Buen lige til Campo Torrecchiano. Efter det 14.århundrede overgik ejendommene til andre.

Mere om Frangipane-familien!

Bøger/links om Frangipane-familien
Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet før d.4.4.2005 og sidst opdateret d.25.3.2007