ANNAS ROM GUIDE
Kardinal Girolamo Colonna di Sciarra
1708-1763

Girolamo Colonna af den gren af Colonna-familien, der kaldes Colonna di Sciarra og er Hertuger af Carbognano, blev født den 8. Maj 1708 som søn af Francesco Colonna og Vittoria Salviati., der sammen fik 6 børn, hvoraf i hvert fald én (Stefano) døde som spæd.

Girolamo var den yngste og var derfor ligesom sin et år ældre broder Prospero udset til en karriere indenfor Kirken, mens den ældste broder Giulio Cesare blev den 5. Prins af Carbognano og arvede alle de andre mange fornemme familietitler. Han blev gift med Cornelia Costanza Barberini og Girolamo kom hermed i familie med denne betydningsfulde slægt. Girolamo's ældste søster, Caterina, ved man ikke noget særligt om, måske døde hun også som barn, men søsteren Artemisia blev i 1716 gift med Vincenzo Tuttavilla, der nedstammede fra den franske Kardinal d'Estouteville.

Der er ingen oplysninger om Girolamo's barndom og tidligste opvækst, opdragelse og undervisning. Senere blev han Protonotar og Præfekt for Vatikanet.

I 1743 blev Girolamo Colonna og broderen Prospero udnævnt til Kardinaler. Som sådan blev han Ærkepræst ved Kirken Santa Maria Maggiore og kom til at stå for åbningen og lukningen af "Den Hellige Dør", "Porta Santa", i denne Kirke i forbindelse med Jubelåret 1750. Åbningen skete den 1. December 1749, mens lukningen fandt sted den 7. December 1750. For dette nævnes han på en indskrift på Kirkens indgangsvæg, hvor også hans våben kan ses.

I 1753 blev Girolamo Vice-Kansler og overtog Titelkirken San Lorenzo in Damaso. Fra 1756 var han "Camerlengo" for Vatikanet og samme år fik han tildelt Titelkirken Santi Cosma e Damiano. Efter at have deltaget i det konklave, der i 1758 valgte Pave Clemens XIII, fik Girolamo i 1760 overdraget Sant'Agata dei Goti som Titelkirke. Desuden var han medlem af Johanniter-Ordenen.

Den 18. Januar 1763 døde Kardinal Girolamo i Rom. Han lå på lit de parade i Kirken Santi Apostoli, hvor begravelseshøjtideligheden også fandt sted, mens hans grav findes i Kirken San Giovanni in Laterano.

 Litteratur om Kardinal Girolamo Colonna di Sciarra:
Miranda, Salvador: Cardinals of the Holy Roman Church: Colonna di Sciarra, Girolamo.
Araldica Vaticana: Hieronymus Columna de Sciarra (portræt).
Portrait-hille.de: Colonna di Sciarra, Girolamo (portræt af Kardinalen).
Wikipedia: Girolamo Colonna di Sciarra (italiensk tekst).


Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Årstal og kronologi
Bykort
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 21.12.2010 og sidst opdateret d. 12.2.2011