ANNAS ROM GUIDE

Abitazione Persiani

- Nu nedrevet ejendom, som tidligere lå på Largo Argentina-området -

Se nr. 21 på Kort over den midterste del af Campo de' Fiori-Turen

I perioden 1731-1748, og måske også både før og efter, stod der et hus på det sydøstlige hjørne af nutidens Largo Argentina, bygget op omkring det nu fritlagte Torre del Papito. Huset er markeret med nr.8 på planen nedenfor.

På Giambattista Nolli's Romkort fra 1748 benævnes det "Abitazioni Persiani" (se kortet ved at vælge nr. 886 på http://nolli.uoregon.edu ).

Ejendommen ejedes da af en vis Persiani, men senere kom der i løbet af 1800-tallet flere forskellige ejere. I stueetagen var der dengang 2 indgange, en mod syd og en mod vest. Tilsyneladende førte disse ind til forskellige beboelser i forbindelse med den bagvedliggende bygning. Her boede blandt andet Stefano Malerbini, en Bianchi og en lejer af Ospedale di San Gallicano, samt en Giuseppe Neri. Ud mod Vicolo dell'Olmo havde en Gaetano Malerbini sin indgangsdør. Senere ejedes beboelsen Via Florida nr.10 af Maria Neri, mens døren mod Vicolo dell'Olmo førte til Agostino Conflenti's bopæl. I slutningen af 1800-tallet er der flyttet en Paolino Lazzarini ind og i en anden bolig en Giovanna Bianchi. I stueetagen var der muligvis også på dette tidspunkt en forretning ejet af Pietro Pestrini. I 1873 ejedes det meste af komplekset af Lazzarini.

I begyndelsen af 1900-tallet hed ejeren Mugnozzi og huset kaldtes Casa Mugnozzi.

I 1920'erne blev hele kvarteret revet ned for at skabe plads til gadeudvidelser og nyt boligbyggeri. Under arbejdet fandt man imidlertid så mange rester af interessante templer fra Republikkens tid, at nybyggeriet blev udskudt for derpå helt at blive opgivet. I stedet opstod det udgravede område på Largo Argentina og de nye, brede gader hele vejen rundt.

Bebyggelsen på Largo Argentina inden nedrivning og udgravning i 1920'erne - For Tegnforklaring: Se her:
Kort over bebyggelsen på Largo Argentin

 

Litteratur om Abitazione Persiani:
La Voragine Insigne: Storia dello Scavo di Torre Argentina.

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 3.12.2013