,
ANNAS ROM GUIDE
Edicola med Madonna della Seggiola
på Piazza Margana nr. 37

Se til højre for nr. 130 på Kort over den østlige del af Campo de' Fiori-Turen

det gamle hus fra 1400-tallet på Piazza Margana på hjørnet af Via dei Delfini hænger et af de mange små gadealtre, som man finder overalt i Rom. Her drejer det sig om en Madonna med Barnet af typen "Madonna della Seggiola": "Jomfru Maria i stolen".

Billedet er indsat i en lille, enkel, nærmest kvadratisk ramme i travertin, som foroven er omgivet af et relief, der skal forestille et draperi, som i midten holdes sammen af nogle spiralformede udvækster. I hver side sidder en lille roset.

Placeringen er mellem de 2 vinduer på ejendommens førstesal.

Ifølge Martini (se litt.note forneden) er der kilder, som omtaler billedet som et maleri fra 1700-tallet, men forfatteren er af den mening, at der idag er tale om en fotostatisk erstatning. Det sidder bag en glasplade, der gør det vanskeligt at studere nærmere.

Det meget buttede Jesus-Barn og Jomfru Maria i italiensk folkekostume er en kopi af Rafaels berømte billede af Madonna della Seggiola.

 

 

Litteratur om Edicola med Madonna della Seggiola:
Gittarelli, Sergio: Le edicole sacre di Roma : a passeggio per le vie di Roma alla scoperto delle Madonnelle. - 1. edizione. - (Roma?) : Edizioni ACM, 2008.
- side 198.

Martini, Maria Cristina: Madonnelle : edicole e immagini sacre sui palazzi di Roma. Roma, MMC Edizioni, 2010-. (A spasso con la storia)
- Volume 6: Rione VII - Regola, Rione XI - S.Angelo - Rione X - Campitellii. (2015). ----- side 84
info.roma.it: Madonna col Bambino su Palazzetto Albertoni.

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 27.11.2015