ANNAS ROM GUIDE

Palazzo Chiassi

- Nu nedrevet palæ, som tidligere lå på Largo Argentina-området -

Se nr. 21 på Kort over den midterste del af Campo de' Fiori-Turen

Dette palæ lå i begyndelsen af 1900-tallet i den nordvestlige del af det nu udgravede områdeLargo Argentina og forsvandt derfor i forbindelse med fritlægningen af de antikke Tempel-rester. Palæet er markeret med nr. 2 på kortet nedenfor.

Palæet lå på hjørnet af Via di Torre Argentina, der dengang var en ganske smal og bugtet gade, som blev udvidet og reguleret under de store forandringer i kvarteret i 1920'erne, og den ligeledes smalle Via dei Cesarini, som senere blev udvidet til den brede hovedfærdselsåre Corso Vittorio Emanuele II.

Der findes ikke mange oplysninger om dette palæ, men det var på et tidspunkt en del af Cesarini-familiens store bygningskompleks Palazzo Cesarini-Chiassi (nr.1 på planen). Mod syd grænsede det op til Palazzo Rossi Giovannoni (nr.4 på planen). Også dette palæ havde engang været en del af Cesarini-familiens store bygningskompleks, men blev senere en selvstændig ejendom.

Palazzo Chiassi ejedes af familien Chiassi, der var virksom i Rom fra omkring 1877. I 1892 lod familien arkitekten Angelo Balzani tegne et nyt familiepalæ, som kom til at ligge lidt længere mod syd ved den nyanlagte Via Arenula i nr.2-4.

Bebyggelsen på Largo Argentina inden nedrivning og udgravning i 1920'erne - For Tegnforklaring: Se her:
Kort over bebyggelsen på Largo Argentin

Litteratur om Palazzo Chiassi:
Guide Rionali di Roma. - Roma : Fratelli Palombi Editori, 1980.
- Rione IX Pigna, Parte Prima / a cura di Carlo Pietrangeli. - 2. edizione. ----- side 14-17, 19.
Callari, Luigi: I Palazzi di Roma. Roma : Editore Apollon, 1944. - Biblioteca Digitale, edited Valentina Onofri-: Palazzi Minori : Palazzo Colonna di Sonnino.


Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 2.12.2013