ANNAS ROM GUIDE
Granaio Urbano

"Il Granaio Urbano" var et af de kornmagasiner, som den pavelige kornforsyning Prefettura dell'Annona administrerede. Disse magasiner var indrettet i ruinerne af de gamle Diocletian's Termer ved datidens Piazza dei Termini, nutidens Piazza della Repubblica.

"Granaio Urbano" blev bygget under Pave Urban VIII (1623-1644) ved at forlænge det tidligere "Granaio Paolino" med et rum med 3 "skibe" opdelt af søjler og buer med hvælvede lofter. Som tidligere var rummene opdelt i 3 etager til de 3 etaper i korntørringen.

Denne bygning fik en flot indgangsportal ud til den daværende Via Pia (nutidens Via XX Settembre) med søjler og karyatider og en indskription med Pavens våbenskjold, Barberini-familiens bier, over døren. Også rundt om vinduerne løb der friser med bier samt Barberini-familiens andet mærke: solen; også Annona'ens mærke, kornaksene, blev der plads til.

Grunden til at Barberini-Paven sådan markerede sig lige på dette sted, skyldes at Barberini-familien havde deres ejendom lige i nærheden ved Piazza Barberini og var meget indflydelsesrige i området.

Den sidste store udvidelse af kornmagasinerne foretoges i 1705 under Pave Clemens XI, men her valgte man ikke blot at udvide det eksisterende, men helt at oprette et nyt magasin, det såkaldte "Il Clementino", som blev indrettet i den sydøstlige hjørnebygning i den lange mur omkring Termeanlægget nede ved den nuværende Via del Viminale.

"Il Granaio Urbano" blev revet ned i 1938.


Litteratur om Granaio Urbano:
Harder, Thomas og Hans Scheving: Rom. Gyldendals Bogklubber, 1990.
- side 265.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- . Rione I, Monti, Rione XV, Esquilino, Rione XVIII Castro Pretorio.
- side 48ff.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.2.11.2003