ANNAS ROM GUIDE
Santi Papiae e Mauroleonis

Dette kapel var viet til helgenerne Papia og Mauro, der blev henrettede under tvangsarbejdet ved opførelsen af Diocletian's Termer og helligdommen kom derfor til at ligge lige i nærheden af badeanstalten, lige foran hovedindgangen til denne, som lå i den nordøstlige væg, der løb lidt før Via Volturno omtrent hvor den nuværende Via Macao møder Via Montebello på Esquilin.

Flere arkæologer fortalte i 1749 om en indskrift viet til de to helgener, som man havde fundet i Kardinal Valenti's vingård, som lå lige udenfor Termerne. Indskriften var udsmykket med Kejser Constantin's monogram og kunne dateres til begyndelsen af det 4.århundrede, på den tid som man mener kapellet blev bygget.. Den skal have lydt således: "Sanctis Martiribus Papro e Mauroleoni Dominis Votum Reddiderunt Camasius Qui Et Asclepius Et Victorina: Natale Habent Die XIII Kal. Octob. Pueri Qui Votum Hoc (fecerunt) Vitalis Maranus, Abbundantias Telesfor.".

Nogle forskere er dog ikke sikre på at indskriften virkelig kan henføres hertil og vi ved heller ikke noget om, hvornår kapellet har ophørt at fungere. Indskriften befinder sig idag i "Museo Lateranense".

Litteratur om Santi Papiae e Mauroleonis:
Lombardi, Ferrucci: Roma, le chiese scomparse. Fratelli Palombi Editori, 1998.
- side 94.
Salvetti, C. Bernardi: Santa maria degli Angeli alle Terme e Antonio Lo Duca. Desclee & C. editori, 1965.
- side 50ff.

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om Rom
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d.25.3..2003