ANNAS ROM GUIDE
Via Giuseppe Romita

løber mellem Piazza della Repubblica og Piazza San Bernardo parallelt med - og nordøst for - Via Vittorio Emanuele Orlando. Gaden har navn efter venstre-politikeren Giuseppe Romita (1887-1958), som bl.a. var minister for offentlige arbejder i 1946-47.

Ved Piazza della Repubblica starter den ved de gamle Terme-bygninger, der senere brugtes som oliemagasin og "Facoltà di Magistero". Den krydses af Via Pietro Barbieri, går forbi resterne af Termeanlæggets mangekantede rum og det ottekantede hjørnerum, "ex-Planetario". Den krydser Via Parigi og kort herefter drejer den skarpt til venstre og ned til sted, hvor Via Vittorio Emanuele Orlando møder Piazza San Bernardo lige før Mosesfontænen, "Mostra dell'Acqua Felice".

På dette hjørne ligger "Grand Hotel", på det sted, hvor der tidligere lå "Fabbrica delle Calancà", hvor man i slutningen af 1700-tallet påtrykte bomuldsstoffer til brug for forklæder og sengetæpper og lignende. Bygningen genbrugtes i 1841 til Døvstummeinstitut, men blev nedrevet i slutningen af 1800-tallet, da Grand Hotel skulle bygges.

Endnu tidligere lå på dette sted "Vigna dei Panzani", Panzani-familiens vingård, men den største del af gadens forløb ligger på den tidlige "Piazza di Termini", som oprindelig var en del af det store haveanlæg, som lå rundt om det store centrale kompleks i Diocletian's Termer.


Litteratur om Via Giuseppe Romita:
La Grande Guida dei Rioni di Roma. 2.edizione. Newton Compton Editori, 2001.
- side 1087.

Fotos fra området
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om Rom
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret 12.7.2003