ANNAS ROM GUIDE
Via Palestro

er en lang lige gade i Castro Pretorio-området mellem Via XX Settembre mod nordvest og Via Castro Pretorio mod sydøst.

Den løber parallelt med Via Castelfidardo og Via Goito i det område af Rione Castro Pretorio, som anlagdes i slutningen af 1800-tallet efter en byplan med en række lige gader, der skar hinanden i rette vinkler. Navngivningen i området stammer fra de steder, hvor de vigtigste begivenheder i uafhængighedskrigene udspandt sig. Slaget ved Palestro, der ligger i norditalien, fandt sted d.31. maj 1859; her stod den piemontesiske hær sammen med den franske for at slå østrigerne.

På hjørnet af Via XX Settembre og Via Palestro ligger muren ind til den tidligere Villa Torlonia, nu Englands Ambassade ("Ambasciata Britannica"). Gennem et gitter er det muligt at se ind i den tilhørende park. På vestsiden støder den lille sidegade Via Bezzecca til og lidt efter den brede Via Cernaia. Efter ambassade-grunden krydser Via Palestro en lang række gader på sin vej mod sydøst: Via Montebello, Via Gaeta, Via di San Martino della Battaglia, Via Vicenza og Via Marghera. Så støder Via Milazzo til fra syd og derpå munder Via Palestro ud i en plads, hvor den møder gaderne Viale Castro Pretorio fra nordvest, Viale dell'Università fra øst, Viale Pretoriano fra sydøst og endelig Via Castro Pretorio fra sydvest.

På denne plads ses rester af den Aurelianske Mur, som følger Viale Pretoriano's østside og derpå drejer ind langs Viale dell'Università.

Litteratur om Via Palestro:
La Grande Guida dei Rioni di Roma. 2.edizione. Newton Compton Editori, 2001.
- side 1101.

Fotos fra området
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om Rom
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret 12.7.2003