ANNAS ROM GUIDE
Via Montebello

løber i Castro Pretorio-området mellem Piazza della Croce Rossa i nordøst og Via Volturno nede bagved Diocletian's Termer i sydvest.

Den starter ud for "Chiostro Grande", den store klostergård i det gamle "Certosa", Karteuser-klosteret, som blev bygget ved siden af Kirken Santa Maria degli Angeli, da denne blev indrettet i 1561. Gaden går herfra mod nordøst forbi Via Calatafimi på højre hånd og Via Macao på venstre hånd, krydser Via Goito, Via Castelfidardo og Via Palestro og kort efter Via Mentana, der støder til fra syd, munder den ud i Piazza della Croce Rossa.

Heroppe ligger på venstre side af gaden, mod nord, muren ind til den tidligere Villa Torlonia, som nu huser Englands Ambassade ("Ambasciata Britannica"). På den modsatte side ligger nogle skoler, men ellers er det mest besmærkelsesværdige her "kigget" ned mod ruinerne af Diocletian's Termer, det store "Certosa" og Kirken Santa Maria degli Angeli's kuppel.

Via Montebello løber parallelt med Via Cernaia, Via Gaeta og Piazza dell'Indipendenza, i det område af Rione Castro Pretorio, som anlagdes i slutningen af 1800-tallet efter en byplan med en række lige gader, der skar hinanden i rette vinkler. Navngivningen i området stammer fra de steder, hvor de vigtigste begivenheder i uafhængighedskrigene udspandt sig. Ved Montebello i Norditalien stod der et slag den 20 maj 1859, hvor den østrigske hær blev overvundet.

Litteratur om Via Montebello:
La Grande Guida dei Rioni di Roma. 2.edizione. Newton Compton Editori, 2001.
- side 1101.
Om Montebello.

Fotos fra området
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om Rom
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret 12.7.2003