ANNAS ROM GUIDE
Piazza Santa Maria del Carmine

På nordsiden af den lille gade Via delle Tre Cannelle ligger ved sidegaden Via del Carmine en ganske lille og fredfyldt plads, hvor der sjældent kommer besøgende.

Det er Piazza Santa Maria del Carmine, der er opkaldt efter den lille kirke Santa Maria del Carmine, som ligger på pladsens nordside.

Det er en lille kirke, som fra 1623 tilhører Arciconfraternita del Carmine og som kun frekventeres af broderskabets medlemmer, når der er messe om søndagen, hvor Kirken undtagelsesvis holder åbent for en kort periode.

Kirken blev efter en voldsom brand genopført i sin nuværende skikkelse i 1775 på et område, hvor nogle mener, at den store Porticus Constantini har stået i Antikken. Under det øvrige byggeri ved gaden i 1889 fandt man da også rester af antikke bemalede vægge, stykker af søjler og græske statuer.

Foto fra Via del Carmine og Piazza Santa Maria del Carmine

På pladsens højre side mod øst ligger idag Hotel Pace Elvezia. Her lå tidligere 3 små huse, som ejeren Benedetto Crostarosa i 1864 lod sammenbygge til ét treetagers palæ, der dog hurtigt efter blev revet ned for at give plads til hotelbyggeriet. Overfor står på pladsens sydside Palazzo Grassi, der er bygget omkring 1694 og senere meget ændret. Det huser idag Landmændenes Forsikring.

På pladsens venstre side, mod vest, lå i sin tid Palazzo Ciccolini eller Cigolini med tilhørende småhuse og have, som stødte op til Kirkens område. Idag ligger Palazzo de Luca Resta fra 1881 på dette sted mellem Via del Carmine, Via di Sant'Eufemia og Via IV Novembre.


--- Læs om området omkring Via IV Novembre gennem tiden ---Litteratur om Piazza Santa Maria del Carmine:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 253.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. Edizione Quasar, 1991.
-kort nr.22.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- .
- Rione II, Trevi. del 4: side 80..
Roma, ieri, oggi, domani. Periodici Locali Newton. Anno V n.50, Novembre 1992.
- side 57.Fotos fra gaden
Kort over gaden
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 16.12.2007