ANNAS ROM GUIDE
Foro di Traiano

Kort om Foro di Traiano:

Trajan's Forum, også kaldet Foro di Traiano, Forum Traiani eller Forum Ulpium, blev bygget i år 107-112 efter Kristus for Kejser Trajan, der for at realisere projektet lod sin arkitekt Apollodorus fra Damaskus fjerne den bakkekam, som indtil da forenede højene Capitol og Quirinal og derved lukkede Forumdalen mod nord.

Det nye Forum kom til at måle 300 x 180 meter og bestod af en stor plads omkranset af søjlegange, en stor basilica-bygning, den såkaldte Basilica Ulpia, 2 bygninger, der rummede to biblioteker med værker på henholdsvis græsk og latin, en gårdsplads mellem disse bygninger med en ca. 39 meter høj mindesøjle, der nåede op til det punkt, hvortil bakkekammen havde spærret udsynet, og måske på den anden side af disse bygninger, et stort Tempel for Kejseren.

På både øst- og vestsiden af selve Forum-pladsen var søjlegangene på det midterste stykke udvidet med en stor halvcirkelformet exedra. På vestsiden stødte denne op til bagsiden af Venus Genetrix-Templet, der stod i forbindelse med Cæsar's Forum, der lå sydvest for Trajan's Forum, mens exedraen mod øst kom til at ligge ud mod et stort handels- og butiksanlæg, kaldet Mercati Traiani, Trajan's Marked. Dette store kompleks blev bygget opad den skråning, som opstod efter at den tidligere højderyg var blevet udgravet for at give plads til Forum. Store dele af dette anlæg kan besøges den dag idag.

Indgangen til Forum-pladsen lå på den sydøstlige korte væg, der vendte ud mod Augustus' Forum lige syd for dettes nordlige exedra. Foro di Traiano blev det sidste af de mange kejserfora, som var blevet anlagt i Forumdalen i løbet af ca. 100 år.

- Mere om Trajan's Forum - En Rundgang på Trajan's Forum

Fotos fra området
Plan over rundgang på Foro di Traiano
Plan over bygninger i Forumdalen
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 15.4.2006 og sidst opdateret d. 2.12.2006