ANNAS ROM GUIDE
San Bernardo alle Terme
Foto af Kirken San Bernardo
Kort om San Bernardo alle Terme:
Foto af Kirken San Bernardo fra Via Torino

Rundkirken San Bernardo ligger på Piazza San Bernardo ved Via XX Settembre nord for Quirinalhøjen. Den blev i 1598-1600 indrettet i ruinerne af den sydvestlige runde hjørnebygning i den ydermur, der omkransede det store område, hvor Diocletian's Termer lå. Selve bygningen stammer derfor fra årene 298-305/6 efter Kristus.

Kirken er viet til San Bernardo og indretningen blev bekostet af den adelige Caterina Nobili Sforza, som var en stor tilhænger af den franske Abbed Jean de la Barrière, som havde stiftet Ordenen "I Monaci Riformati di San Bernardo dell'Ordine Cisterciense", der kaldtes "I Foglianti" og var en strengere udgave af Cistercienser-Ordenen.

Caterina opkøbte derfor et stort stykke jord, hvorpå der tidligere havde ligget et pragtfuldt landsted tilhørende Kardinal Jean Du Bellay, det såkaldte "Horti Bellainai", og i de tilstedeværende ruiner lod hun indrette og bygge to kirker og et kloster.

Kirken San Bernardo indviedes i 1602 og består af det antikke runde rum, hvor en tidligere dør overfor den nuværende indgangsdør er blevet udvidet til at rumme højalter og kor. 2 andre indgange i hver sin side og 4 nicher imellem indgangene blev lukket og istedet byggedes de 2 sidealtre, til højre Altare di San Bernardo og til venstre Altare di San Roberto, samt 8 store nicher hvor der i 1670 blev opstillet 8 store statuer af Camillo Mariani. Det er fra højre: Sant'Agostino, Santa Monica, Santa Maria Maddalena, San Francesco, San Bernardo, Santa Caterina d'Alessandria (se foto). Santa Caterina da Siena og San Girolamo (se foto). Malerierne på sidealtrene er fra 1711 og udført af Giovanni Odazzi.

Til højre for højalteret ligger Cappella di San Francesco med gravmæler for Nobili-familien udført af Jacopo Antonio Fancelli mellem 1647-49.

Mere om San Bernardo alle Terme

Rundgang i Kirken

Fotos fra kirken
Plan over kirken
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om kirken
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d.21.12.2003 og sidst opdateret d.27.1.2004