ANNAS ROM GUIDE
Antiquarium del Foro di Augusto

Museet Antiquarium del Foro di Augusto er indrettet i resterne af nogle "taberner" fra Trajan's tid, bygget op mod den store exedra på Augutus' Forum, hvor senere Johanniter-Ridderne ovenpå disse og resterne af et senrepublikansk hus byggede deres residens: Casa dei Cavalieri di Rodi.

Adgangen er fra Piazza del Grillo nr.1 og anmodning om besøg kan ske ved henvendelse til Sovrintendenza ai Musei, Monumenti e Scavi del Comune på Piazza Campitelli 7, telefon: 678 97 80. Her kan man også få adgang til den lille kirke San Giovanni Battista.

Kirkerummet er indrettet i en tidligere åben, nu overdækket lille gård omkranset af buegange, for enden af denne ligger museet.

I det første rum er der samlet en række indskrifter, som er fundet på stedet, samt nogle statue-baser, der har båret de statuer af berømte mænd, som var opstillet i buegangene i Augustus' Forum. Det drejer sig blandt andet om statuer af Sulla, Caesar, Kejser Tiberius' broder Drusus og Silvius, Konge af Albalonga, samt om en senere statue af Kejser Trajan.

I de næste rum, som er indrettet i de ovennævnte taberner ud mod Via di Campo Carleo, er der i det første opstillet fragmenter af de karyatider, som stod på Augustus' Forum. En karyatide er en tagbærende søjle formet som en kvindefigur. Disse karyatider var kopier af de berømte statuer fra Erechteion-Templet i Athen og en af dem bærer signaturen C. Vibius Rufus.

I rummet står også nogle marmorstatuer af de berømte mænd, "Summi viri", og man kan se et rundt skjold, en såkaldt "clipeo", med noget af Dionysos og Ariadne, stammende fra Nerva's Forum.

I den næste sal er der rester fra områdets nu forsvundne Middelalder-kirker. Her kan man se en indskrift fra Kirken Sant'Urbano og fragmenter af plader fra San Nicola, Sant'Urbano og San Basilio.

I den tredie og sidste sal kan man se en model af Augustus' Forum, en fod fra en statue, udført i forgyldt bronze, en smukt udskåret kapitæl fra Mars Ultor Templet og forskellige andre fragmenter.

Plan over området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 29.4.2006