ANNAS ROM GUIDE
Via di Tor de' Conti
Foto fra Via di Tor de'Conti

Kort om Via di Tor de' Conti:

Denne gade ligger på grænsen mellem Kejser-Fora-området og det område, som i Antikken kaldtes Subura. Den går nede fra nutidens Largo Corrado Ricci og let op ad bakkekammen mod Magnanapoli. På vejen støder Via della Madonna del Monte og Via Baccina til fra øst, inden Via di Tor de' Conti munder ud i Piazza del Grillo.

Gaden har navn efter den tårnruin, som står på Largo Corrado RicciTorre dei Conti, som i Middelalderen ejedes af den magtfulde Conti-familie. Her lå tidligere pladsen Piazza Tor de' Conti, som idag er opslugt af Via Cavour og Largo Corrado Ricci.

Mens gadens østside er bebygget med Monti-kvarterets beboelseshuse, er der fra vestsiden udsigt over de udgravede Kejser-Fora. På et langt stykke afgrænses gaden af den kraftige brandmur, som Kejser Augustus lod bygge omkring år 2 før Kristus for at skærme sit nyopførte Forum mod de hyppige ildebrande, som hærgede det berygtede Subura-kvarter.

Ved gadens begyndelse ligger den gamle Kirke Santi Quirico e Giulitta. Det tilhørende Kloster er idag ombygget til Hotel Forum.


- Mere om Via di Tor de' Conti -

Fotos fra gaden
Plan over området
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 24.10.2004 og sidst opdateret d. 8.10.2006