ANNAS ROM GUIDE
San Vincenzo Pallotti - helgen

1795-1850

Vincenzo Pallotti blev født i Rom i Via del Pellegrino nr.130 den 21. April 1795 og han var sig sit kirkelige kald bevidst lige fra ungdommens år, hvor han blev uddannet på Seminario Romano og ved Università La Sapienza.

Vincenzo Pallotti blev derpå præsteviet i 1818 og fik samme år sin doktorgrad i teologi og filosofi. Han virkede også samtidig som sjælesørger blandt unge mennesker, for de syge og for fængselsindsatte. Han var fra 1827 skriftefader ved Seminario Romano og ved Collegio Urbano, Collegio Greco, Collegio Inglese og andre kollegier, hvorigennem han i 1833 kom i kontakt med "hedningemissionen".

I 1828 oplevede Vincenzo Pallotti en vision om sin "åndelige formæling" med Jomfru Maria, som han følte sig specielt knyttet til.

Det var denne vision samt erfaringerne fra hans kontakter i missionen og som skriftefader, som i 1835 fik ham til at grundlægge sammenslutningen "Congregazione dell'Apostolato Cattolico", som også kaldes "I Padri Pallottini" (Pallottinerne), hvor præster og lægmænd i fællesskab udførte barmhjertighedsgerninger samt religiøst arbejde for at fremme fromheden og den katolske tro. Sammenslutningen fik Pave Gregor XVI's godkendelse og en afdeling for kvinder oprettedes snart herefter (Pallottinerinderne).

I 1844 sendte San Vincenzo Pallotti en af sine nære medarbejdere til England for at arbejde for italienske immigranter i London, hvor hans organisation kaldtes "The Society of Catholic Apostleship" eller "The Pallottine Fathers". San Vincenzo var særligt interesseret i forholdene i England, hvor han fik mange venner, men sammenslutningen bredte også deres arbejde til andre lande.

Vincenzo Pallotti skal også have næret en særlig interesse for det undergørende maleri af Madonna del Buon Consiglio og have bestilt en hel del kopier heraf hos maleren Domenico Cassarotti, som på den tid malede en mængde malerier med netop dette motiv. Et stik af helgenen findes i denne forbindelse på væggen i det lille Cappella di Santa Maria del Buon Consiglio i Via di Tor de' Conti.

I 1849 tog Vincenzo Pallotti ophold i "Collegio Irlandese" i Rom, hvor han døde året efter den 22. Januar 1850. Han blev saligkåret den 22. Januar 1950 og helgenkåret den 20. Januar 1963.

San Vincenzo Pallotti's legeme hviler i Kirken San Salvatore in Onda, hvor det kan ses i en urne ved højalteret, iført præsteklæder og med ansigtet og hænderne dækket af sølvrelief. Han fejres den 22. Januar.

Litteratur om San Vincenzo Pallotti:
Cerinotti, Angela: Atlante della storia della Chiesa: Santi e beati di ieri e di oggi. Demetra, 1. edizione, 1999.
- side 292.
The Penguin Dictionary of Saints. Penguin Books, 1982.
- side 336.
Pierrard, Pierre: Dizionario dei nomi e dei santi. Gremese editore, 2003.
- side 216.
Sicari, Giovanni: reliquie Insigni e "Corpi Santi" a Roma. Monografie Romane no. 12. A cura dell'Alma Roma, 1998.
- side 140.
Catholic Encyclopedia: Venerable Vincent Mary Pallotti.
Enrosadira: I Santi: San Vincenzo Pallotti.
Biographisch-Bibliographisches Kirchenlexikon: Vincenzo Pallotti.

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 2.10.2006 og sidst opdateret d. 30.1.2019