ANNAS ROM GUIDE
Pave Sylvester I / San Silvestro

Kort om Pave Sylvester I

Sylvester I var pave fra 314 til 335, han efterfulgte Pave Melchiades (S.Milziade, 310-314) og efterfulgtes selv af Pave Marcus (336).

Sylvester/Silvestro var romer og blev valgt til biskop i Rom d. 31.1.314. Han var ikke nogen stor personlighed og hans virke i de 20 år, hans pavedømme varede, er noget blegt aftegnet mod Kejser Constantin den Store's vældige visioner, energi og handlekraft, som i mange sager fik ham til at overtage styringen af Kirken og agere som dens overhoved.

Men Kejser Constantin anerkendte Sylvester som Roms biskop og som sådan stående over alle de øvrige bisper, på denne måde blev Sylvester faktisk den første rigtige Pave, anerkendt af Staten.

Egentlig ved man ikke så meget om Sylvester's handlinger som overhoved for Kirken, da det for det meste var Kejser Constantin som behandlede de problemer og stridigheder, som tiden var fuld af, men nogle af hans handlinger i Rom kender vi til.

Ved hjælp af Kejserens talrige gaver til Kirken opførtes under Sylvester I kirkerne San Giovanni in Laterano, som blev sæde for Roms biskop fra Sylvester til Benedikt XI (1303-1304), San Pietro in Vaticano ovenpå et eksisterende Apollo-Tempel, San Paolo fuori le Mura, Santa Croce in Gerusalemme, protegeret af Constantins moder Helena, og forløberen til San Martino ai Monti, som på Sylvesters anmodning opstod på det oldkristne bedehus Titulus AequitiiColle Oppio.

Den 31.12.335 døde Pave Sylvester I og efter hans helgenkåring under Pave Symmachus (498-514) fejres han på denne dag. Han blev begravet på Priscilla's Begravelsesplads i den kirke, som han havde ladet bygge for martyrerne Filippo og Felice. Senere lod Pave Paul I (757-767) hans relikvier flytte til Kirken San Silvestro in Capite.

Eftertiden har kompenseret for hans lidt blege minde ved at give ham æren for Kejser Constantin's omvendelse til Kristendommen, som det kan ses afbilledet i Oratorio di San Silvestro in Kirken Santi Quattro CoronatiMonte Celio. Legenden har dog ikke hold i virkeligheden.

Pave Sylvester I efterfulgtes af Pave Marcus (år 336).

Mere om Pave Sylvester


Bøger/links om Pave Sylvester
Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret 15.8.2003