ANNAS ROM GUIDE

Casa dei Somaschi

- Nu nedrevet ejendom, som tidligere lå på Largo Argentina-området -

Se nr. 21 på Kort over den midterste del af Campo de' Fiori-Turen

Casa dei Somaschi var et "kloster" for medlemmerne af den religiøse præsteorden Padri Somaschi, som i 1695 af Pave Innocens XII blev flyttet herhen til Kirken San Nicola dei Cesarini efter at være blevet frataget Kirken San Biagio di Montecitorio.

Ejendommen lå til begyndelsen af 1900-tallet midt i det nu udgravede områdeLargo Argentina og forsvandt derfor i forbindelse med fritlægningen af de antikke Tempel-rester. Den tilhørende "klostergård" er er markeret med nr. 10 på kortet nedenfor.

På kortet er også angivet Kirken San Nicola dei Cesarini, som under Somaschi-Ordenens styre fik udvidet sit navn til Santi Nicola e Biagio dei Cesarini. Den ses som nr. 3. På Giambattista Nolli's Romkort fra 1748 beskrives Kirke og "Kloster" som "San Nicola de' Cesarini og Casa dei Somasci unita con arco", det vil sige "forbundne med en bue". Det lader til, at der mellem de 2 bygninger (nr.3 og området nord for nr.10) har været en bue over den lille blinde vej, som førte ind til en gårdsplads bagved.

I selve "klostergården" (nr.10) var der rester af det antikke rundtempel, som idag er udgravet på Largo Argentina. Her stod flere søjler i en halvcirkel, indemuret i de omgivende ejendommes vægge. Templet betegnes idag som Tempio B, det såkaldte Aedes Fortunae Huiusce Diei fra år 101 før Kristus.

Bebyggelsen på Largo Argentina inden nedrivning og udgravning i 1920'erne - For Tegnforklaring: Se her:
Kort over bebyggelsen på Largo Argentin

 

Litteratur om Casa dei Somaschi:
Guide Rionali di Roma. - Roma : Fratelli Palombi Editori, 1980.
- Rione IX Pigna, Parte Prima / a cura di Carlo Pietrangeli. - 2. edizione. ----- side 14.

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 3.12.2013