ANNAS ROM GUIDE

Sant'Ambrogio della Massima - kort fortalt

Via di Sant'Ambrogio nr.5

Se nr. 134 på Kort over den østlige del af Campo de' Fiori-Turen

I området nord for Via del Portico d'Ottavia, mellem de små og smalle gyder Via di Sant'Angelo in Pescheria i øst og Via di Sant'Ambrogio i vest gemmer sig en af Roms meget gamle kirker, der ifølge traditionen er rejst på ruinerne af det hus, hvori Biskop Ambrosius boede.

Ambrosius var godt nok født i Treviri (Trier) i år 340, men fik sin uddannelse i Rom, inden han endte i Milano som Biskop. Denne fortælling mindes i den indskrift, som man kan se over porten i gadens nr.3: "Paterna Domus S. Ambrosii Ep. et Dct." : Det fædrene hus tilhørende Sant'Ambrogio, Biskop og Doktor". Den er opsat af Benediktinerne i 1861. (Fortællingen er en skrøne - læs her)

Kirkens tilnavn "della Massima" menes at referere til Cloaca Maxima, den antikke drænings- og kloakføring, som munder ud i Tiberen noget sydøst for Marcellus-Teatret.

Kirken kan næsten ikke ses fra gaden, da den gemmer sig til venstre for den mur og indgangsportal, som åbner ud mod gaden i nr.5. Herinde bagved ligger en indre gårdsplads og parallelt med denne ligger endnu en indre gård til venstre, bag Klosterbygningen. Helt inde bag alle disse forhindringer rejser så Kirkefacaden sig endelig. Bygningen strækker sig langt mod øst, næsten helt over til den mur, der afskærmer området ud imod Via di Sant'Angelo in Pescheria.

Selvom Kirkens oprindelse er gammel, er bygningen dog ret ny og genopbygget i slutningen af 1600-tallet og årene derefter.

Kirken kan kun sjældent besøges, dog er der messer om søndagen for den nigerianske menighed, samt åbent på Sant'Ambrogio's festdag den 7. December. - Ellers kan man måske være heldig at komme ind ved henvendelse i Klosterbygningen i nr. 3.

Sant'Ambrogio della Massima - portal. - cop.Leif Larsson
cop. Leif Larsson

Læs også: Mere om Kirken ------ En Rundgang i Kirken ------ Plan over Kirken

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 12.5.2015 og sidst opdateret d. 20.6.2015