ANNAS ROM GUIDE

Torre dei Cosciari

- nu forsvundet tårn i Via dei Conservatorio

Se til venstre for nr. 109 på Kort over den midterste del af Campo de' Fiori-Turen

 

Dette gamle tårn eksisterer ikke længere, men i 1500-tallet stod bygningen i det område, som idag dækkes af Via del Conservatorio i kvarteret Rione Regola.

Tårnet tilhørte i 1578 Ludovico Cosciari, hvilket fremgår af forskellige arkivalier, testamenter og boopgørelser. Ludovico var af en familie, som i 1400-1600-årene bestred mange høje kommunale embeder i Rom. Ludovico selv var blandt andet "Caporione" i 1557, "Priore dei Caporioni" i 1574 og "Conservatore" i 1575.

At Cosciari-familiens ejendom omtales som et tårn, må betyde, at de har haft deres bolig indbygget i en af de utroligt mange tårne, som dengang fandtes i Rom. Tårne som måske var bygget ovenpå ruiner af antikke bygninger. Syd for den nuværende Piazza di San Paolo alla Regola har man netop omkring Kirken fundet rester af antikke bygninger, så det er nok sandsynligt, at disse har dannet fundament for Cosciari-familiens hjem.

Torre dei Cosciari var kun ét af mange tårne i dette område. I nærheden af Kirken Santissima Trinità dei Pellegrini stod Torre dei Rusticelli, i nærheden af San Paolo alla Regola: Turris Scoculae og Torre di Buccio e Giovanna Benincasa, i Via del Conservatorio: Torre dei De Leis og Torre dei Cosciari og i nærheden af Santa Maria in Monticelli: Torre dei Maffaroni.

Et andet medlem af Cosciari-slægten var Pietro delli Cosciari, som ejede et hus med eller i en tårnbygning i kvarteret mod nord Rione Sant'Eustachio: Torre di Pietro delli Cosciari.

 

Litteratur om Torre dei Cosciari:
Carandini, Andrea: Atlante di Roma Antica : Biografia e ritratti della città / a cura di Andrea Carandini, con Paolo Carafa. - Milano, Mondadori / Electa, 2012.
- 2 : Tavole e indici. ---- Kort nr. 18.
Katermaa-Ottela, Aino: Le Casetorri Medievali in Roma. Helsinki : Societas Scientiarum Fennica. - (Commentationes Humanarum Litterarum, 67. 1981)
- side 47.
Lanciani, Rodolfo: Forma Urbis Romae. 1. Ristampa. Roma, Edizioni Quasar, 1990-2007.
- kort nr. 28 - NB:før de nyeste fund --- derfor er f.eks. Circus Flaminius og Crypta Balbi byttet om !!!!! .

Kort over området
Seværdigheder i området
Steder i området
Fotos fra området
Personer fra området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 2.9.2018 og sidst opdateret d. 6.9.2018