ANNAS ROM GUIDE
Torre degli Annibaldi

Ved Via del FagutaleFagutal-skråningen af Colle OppioEsquilin står endnu idag et tårn fra den adelige Annibaldi-families borg fra det 13.århundrede: Torre degli Annibaldi.

I disse århundreder bekæmpede de magtfulde romerske familier indædt hinanden, deres alliancer skiftede mellem kejser- og pavetro og i disse kampe var det nødvendigt at befæste paladserne, der efterhånden blev til rene borge med tykke mure og forsvarstårne.

I 1204 påbegyndte Piero Annibaldi bygningen af familiens tårn og dette mishagede den rivaliserende Frangipani-familie så meget, at de fra deres fæstning i Colosseum "bombarderede" håndværkerne med alskens ting og sager for at sinke byggeriet.

Til Torre degli Annibaldi anvendte man - ligesom til alle andre byggerier i den tid - materialer fra de antikke ruiner, i dette tilfælde gik det ud over Titus' Termer og Domus Aurea, som begge havde ligget lige sydøst for Fagutal.

Pave Honorius III (1216-1227) overgav senere tårnet til Greverne af Tusculo, mens beboelsesdelen kom til at huse det befæstede kloster Santa Maria in Monasterio.

I 1256 hævnede Roms senator Brancaleone degli Andelò sin forvisning fra byen og dette gik ud over de guelfiske familier og tilhængerne af Pave Alexander IV, som var i familie med Annibaldi'erne. Omkring 140 befæstede tårne blev i løbet af kort tid nedrevet og byens udseende ændredes totalt herved. Det er muligt at Torre degli Annibaldi har lidt skade ved denne lejlighed.

I de følgende århundreder mistede tårne og fæstninger deres betydning og Torre degli Annibaldi henlå som ruin i 1700-tallet. Idag tilhører det maronitterne og det er sandsynligvis vanskeligt at få lejlighed til at kigge indenfor.


Litteratur om Torre degli Annibaldi:
Quercioli, Mauro: Le torri di Roma. Newton Compton editori, 1985.
- side 55

Fotos fra Via degli Annibaldi
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside