ANNAS ROM GUIDE
Via del Cardello

går på Colle Oppio fra Via Cavour sydpå til Via del Colosseo, hvor den møder Via delle Carine.

Gaden har "opslugt" en del af Via dell'Agnello, som går på den anden side af Via Cavour mod nord til Via della Madonna dei Monti. Den har navn efter en ejendom, som familien Cardelli havde her i Rione Monti indtil år 1800, den kaldtes derfor også Via dei Cardelli.

I denne gade lå et berømt gæstgiveri fra 1500-tallet "Al Gatto Nero" ("Den Sorte Kat") og senere kom der et, der hed "Osteria del Cardello".

Ud til Via del Cardello støder gaderne Via del Buon Consiglio og Via dei Frangipane.

På hjørnet af Via del Buon Consiglio sidder indemuret i husvæggen et af de mange små gadealtre i Rom, et glaseret relief af Madonna med Barnet.

Hvor Via del Colosseo møder Via del Cardello, overfor Via delle Carine, ligger den smukke kirke Santa Maria ad Nives og tidligere lå her også et kloster.

I nr.15 kan man gennem en stor port se ind i en lidt kedelig gård med en elegant 1500-tals fontæne med rosa marmorsøjler og en maske, hvorfra vandet strømmer.

I nærheden heraf ligger Pio Istituto Rivaldi, der tidligere (med navnet Villa Silvestri) havde en stor have med mange fontæner og nymfæer. Måske stammer den lille fontæne i nr.15 herfra.


Litteratur om Via del Cardello:
Delli, Sergio: Le strade di Roma. Newton Compton editori, 1975.
- side 250.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori, 1973- . Rione I, Monti
- side 104ff.

Fotos fra området
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet ca. d.24.1.2003 og sidst opdateret d. 17.10.2006