ANNAS ROM GUIDE
Arena NazionaleI år 1900 anlagde man i Rom nedenfor Quirinalhøjen mod Magnanapoli et udendørs teater, der efter den nyanlagte Via Nazionale kaldtes Arena Nazionale eller Teatro d'Estate ("Sommerteatret").

Teatret blev anlagt på en del af haven til det bagvedliggende Palazzo Rospigliosi, nærmere betegnet den del, der var blevet tilovers af havens nederste terrasse, efter at denne var blevet inddraget, da den nye og brede Via Nazionale skulle anlægges i 1876.

Havegrunden lå på det hjørne af Quirinalhøjen, hvor i sin tid Constantins Termer rejste sig, og resterne af disse blev var først blevet revet ned i begyndelsen af det 17.århundrede, da palæet skulle bygges.

Teatret var som nævnt åbent og kun den forreste del af sceneforgrunden, den såkaldte boccascena, var i murværk. Resten af "arena'en" var ifølge Wikipedia opbygget i træ og ikke overdækket.

I de første år blev der opført lette skuespil og varietè-forestillinger i Arena Nazionale, men i 1910 besluttede man at opføre en rigtig teaterbygning på stedet og ingeniør Serafini Amici fik til opgave at tegne det nye Teatro Apollo, som idag med ny facade og renoveret bygning stadig fungerer som Teatro Eliseo i Via Nazionale nr. 183A.

Læs mere om: Teatro Eliseo, Teatro Eliseo's historie, Teatro Apollo, Sala Apollo, Teatro Cines, Gran Cinema, Magazzini Piatti og Café Renault.


Litteratur om Arena Nazionale:
La Grande Enciclopedia di Roma. A cura di Claudio Rendina. Newton & Compton editori, 2. edizione, 2003.
- side 1209.
Guide Rionali di Roma. Fratelli Palombi Editori.
- Rione I - Monti. A cura di Liliana Barroero. Parte IV. 1984: side 124f.
Severi, Stefania: I teatri di Roma. Newton Compton editori, 1989.
- side 224f.
Teatro Eliseo (Teatrets hjemmeside)
Teatro Eliseo på Facebook.
Wikipedia: Teatro Eliseo.


Kort over området
Fotos fra området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 2.11.2008 og sidst opdateret d. 12.9.2009