ANNAS ROM GUIDE
Gran Cinema

Teatro Eliseo på Via Nazionale

På det sted, hvor Teatro Eliseo idag ligger i den sydvestlige del af Via Nazionale mellem Via Mazzarino og Via della Consulta lå fra 1914-1918 biografen Gran Cinema.

Det vil sige, navnet Gran Cinema bar den nu kun i årene 1917-1918, indtil da kaldtes den nemlig Teatro Cines, et navn den havde fået i 1912, da man havde lavet om på det tidligere Teatro Apollo ved at adskille teaterrummet fra den ved siden af liggende store magasinbygning. Denne sidste blev indrettet til varieté og dansehal under navnet Sala Apollo, mens selve teaterrummet herefter kaldtes Teatro Cines.

Allerede i 1918 lukkede Gran Cinema som biograf og lokalet blev atter indrettet til teater med det nye navn Teatro Eliseo og med dette navn fungerer teateret den dag idag i Via Nazionale nr.183A.

Biograflokalet lå i en stor bygning, som var blevet rejst i årene 1910-1911 efter en tegning af ingeniør Serafini Amici, og det var indbygget i et kompleks af andre lokaler, beregnede til udlejning til forretninger og restauranter. Her kom for eksempel Magazzini Piatti til at ligge.

Teaterbygningen havde - vist som den første af den art i Rom - et loft i armeret cement og biograf/teatersalen selv var ellipse-formet - som den stadig er det idag.

Læs mere om: Teatro Eliseo, Teatro Eliseo's historie, Arena Nazionale eller Teatro d'Estate ("Sommerteatret"), Teatro Apollo, Sala Apollo, Teatro Cines, Teatro EliseoMagazzini Piatti og Café Renault.


Litteratur om Teatro Cines:
La Grande Enciclopedia di Roma. A cura di Claudio Rendina. Newton & Compton editori, 2. edizione, 2003.
- side 1209.
Severi, Stefania: I teatri di Roma. Newton Compton editori, 1989.
- side 224f.
Teatro Eliseo (Teatrets hjemmeside)
Wikipedia: Teatro Eliseo.

Kort over området
Fotos fra området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 8.11.2008 og sidst opdateret d. 11.3.2009