ANNAS ROM GUIDE
Teatro Eliseo

Via Nazionale 183A


Teatro Eliseo på Via Nazionale

I den sydvestlige del af Via Nazionale ligger der på gadens nordvestside mellem Via Mazzarino og Via della Consulta en bygning med et lidt specielt udseende. Den er kun i 2 etager, men med høje, store vinduer og flankeret af 2 brede overdækkede indgange under store buede glasvinduer. Det drejer sig om det gamle Teatro Apollo, der idag huser både Teatro Eliseo og den trendy cocktailbar Café Renault (i nr.183B).

Stedet har siden år 1900 haft flere forskellige funktioner og adskillige navne. Fra starten som et udendørs teater med navnet Arena Nazionale eller Teatro d'Estate ("Sommerteatret"). I 1911 med en "rigtig" bygning og navnet Teatro Apollo, opdelt i mindre dele i 1912, hvor teatret fik navnet Cines og der indrettedes en natklub ved navn Sala Apollo, Den nuværende facade blev opført i 1914 og Magazzini Piatti rykkede ind i den del af stueetagen, der idag huser caféen. Samtidig reduceredes Teatro Cines til biograf, der i 1917 skiftede navn til Gran Cinema. Omsider omdannedes bygningen igen til teater i 1918 med det nye navn Teatro Eliseo.

I løbet af de sidste 90 år har Teatret opført en bred vifte af nye og gamle stykker, instrueret og spillet af kendte instruktører og skuespillere såvel som nye talenter, og det har stadig et interessant repertoire at tilbyde sit trofaste publikum.

Læs mere om: Teatro Eliseo's historie og arkitektur, Arena Nazionale eller Teatro d'Estate ("Sommerteatret"), Teatro Apollo, Sala Apollo, Teatro Cines, Gran Cinema, Magazzini Piatti og Café Renault.


Litteratur om Teatro Eliseo:
La Grande Enciclopedia di Roma. A cura di Claudio Rendina. Newton & Compton editori, 2. edizione, 2003.
- side 1209.
Severi, Stefania: I teatri di Roma. Newton Compton editori, 1989.
- side 224f.
Teatro Eliseo (Teatrets hjemmeside)
Teatro Eliseo på Facebook.

Wikipedia: Teatro Eliseo.

Kort over området
Fotos fra området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 2.11.2008