ANNAS ROM GUIDE
San Bernardino ai Monti

Kort om Kirken San Bernardino ai Monti:

Denne lille kirke som nu, efter en lang tid at have været lukket, igen er åbnet for offentligheden, ligger i Via Panisperna nr. 256 på hjørnet af Via di Sant'Agata dei Goti. Den er viet til helgenen San Bernardino da Siena og kaldes derfor ofte blot "San Bernardino da Siena". Idag er det den eneste kirke i Rom af dette navn, men tidligere fandtes der den lille kirke San Bernardino da Siena al Foro Traiano, som var en forløber for nutidens kirke i Via Panisperna.

Kirken blev sammen med det tilhørende Kloster for nonner af Franciskaner-Ordenen's underafdeling "Terzo Ordine Regolare" ("Le Terziarie Francescane") indviet i 1625 og den har en meget enkel grundplan bestående af et cirkelformet rum med en halvirkelformet dyb apsis overfor indgangsdøren og 2 kapeller i hver side.

Kirkens kuppel spænder over hele kirkerummet og er meget smukt bemalet. Den løftes af et mellemliggende murstykke, forsynet med 4 store vinduer, som oplyser kuppelmaleriet "Gloria dell'Ordine Francescano", der viser højdepunkter i Franciskaner-Ordenens historie, udført af Bernardino Gagliardi.

Kirkens apsis er udsmykket med fresker af Clemente Maioli med scener fra San Bernardino's liv. Det første kapel i venstre side er bekostet af familien Attavanti, som havde en del ejendomme i dette område. Altertavlen viser ægteparret Attavanti (Bernardo og hans hustru) i bøn foran en helgeninde af deres egen slægt, Santa Verdiana.

I Kirken fejrer man titelhelgenen den 20. Maj ved "Festa di San Bernardino da Siena".

- Mere om Kirkens historie - En Rundgang i Kirken -

Mere om Kirken San Bernardino ai Monti
En Rundgang i Kirken San Bernardino ai Monti
Plan over Kirken San Bernardino ai Monti
Monastero di San Bernardino ai Monti
Bøger om Kirken San Bernardino ai Monti
Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om Kirken
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 21.11.2005 og sidst opdateret d. 25.12.2005