ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 6. November 2018:

Ved Via di Santa Maria in Monticelli står det lille elegante Palazzo Panizza, som tidligere tilhørte Grevefamilien Panizza, der stammede fra Mantova, men i 1600-tallet også virkede i Rom. Bygningen opførtes i 1700-tallet efter en tegning fra 1694 af Simone Felice Delino. I Annas Rom Guide er der nu sider både om Palazzo Panizza, Panizza-familien og Simone Felice Delino.

Denne unge arkitekt arbejdede i Rom i slutningen af 1600-tallet, hvor han kom "på lønningslisten" hos eks-dronning Cristina af Sverige, der fra 1655 boede i lange perioder i Rom, hvor hun var mæcen for mange arkitekter, kunstnere og litterater. Mange af hendes idéer udførtes i samarbejde med hendes ven og rådgiver Kardinal Decio Azzolino, som i 1669 havde købt den gamle kirke San Salvatore in Lauro for at overlade den til "la nazione picena", en menighed der talte tilflyttere fra Marche-området, hvorfra også Azzolino selv stammede.

Azzolino og Cristina havde mange planer med denne kirke og da eks-dronningen i Marts måned 1689 var kommet sig ovenpå et sygdomsanfald og man ville fejre dette ved en højtidelighed i San Salvatore in Lauro, bestilte Kardinalen Delino til at tegne en plan for opsætning af en midlertidig facade på kirken, hvis nuværende facade endnu ikke var opført. Delino kom også til at tegne katafalken ved Cristinas begravelse i Kirken Santa Maria in Vallicella (Chiesa Nuova).

Sider om Kardinal Decio Azzolino og Dronning Cristina er nu tilføjet Guiden, ligesom der er uploadet en side om Kirken San Salvatore in Lauro, en side med En Rundgang i San Salvatore in Lauro og en Plan over Kirken.

 

 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 6.11.2018