ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 6. September 2019:

Arbejdet med Annas Rom Guide har i den forløbne måned stået i Piazza-Navona-områdets tegn. Jeg har som lovet i sidste nyhedsbrev færdiggjort en side med En Tur i ØST-Området i Antikken, samt et kort hertil.

Desuden har jeg tilrettet en tidligere påbegyndt side om Diakoniet under Kirken Santa Maria in Via Lata og i den forbindelse også udvidet Guiden med sider om det tilknyttede Kapel, den magasinbygning, som Diakoni og Kapel blev indrettet i, og den søjlegang, som indtil videre anses for at være den ældste bygning på stedet.

Mens søjlegangen har strakt sig fra Palazzo Doria-Pamphilj i syd, har de øvrige bygninger ligget mod nord og sidegaden Via Lata. Denne gade har derfor nu fået en side i Guiden og det samme har den charmerende lille murfontænegadens nordside.

Den såkaldte Fontana del Facchino forestiller en af Renæssancens omvandrende vandsælgere, de såkaldte acquaioli, som i Middelalderen kaldtes acquarenari på grund af det grumsede, sandblandede ("arena") vand, de leverede.

Vandsælgerne var organiseret i laug: i Middelalderen i Corporazione degli Acquarenari, senere i Università degli Acquaioli, samt i lægbroderskabet Confraternita degli Acquarenari, som holdt til i de nu forsvundne kirker Santa Maria degli Acquarenariis, der antagelig lå i nærheden af det sted, hvor Santa Maria dell'Anima står idag. Samt i Sant'Andrea degli Acquarenariis, som var en forløber for nutidens Santa Maria della Pace.

Det var i denne gamle kirke, at et Madonna-maleri begyndte at bløde i 1480, da en skuffet spillefugl overfaldt det med sin kniv. Det derefter tilbedte billede hørte snart efter Pavens bønner om fred i Italien og fik derfor navnet Fredens Madonna: Madonna della Pace. Det hænger idag over Højalteret i den kirke, som fik navn efter billedet.


 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 6.9.2019