ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 7. Juni 2018:

På den bageste, vestlige, del af den grund, som det store Justitsministerium, Palazzo del Ministero della Giustizia, idag optager fra den sydvestlige del af Via Arenula og langs en stor del af nordsiden af Via delle Zoccolette, stod engang en gammel kirke, først viet til Sant'Anastasio og senere også til San Vincenzo. Den forsvandt under de store gadearbejder og byggerier i begyndelsen af 1900-tallet, men havde ellers en interessant historie.

Kirken hed Santi Vincenzo e Anastasio alla Regola, forbi den lå i dette kvarter, Rione Regola. Men den kaldtes også i mange hundrede år Santi Vincenzo e Anastasio dei Cuochi, forbi den af Paverne i 1537 var overgivet til det i 1513 dannede lægbroderskab af kokke og konditorer, Compagnia dei Cuochi e Pasticcieri.

Annas Rom Guide er nu blevet udvidet med sider om Santi Vincenzo e Anastasio alla Regola, om Compagnia / Confraternita dei Cuochi e Pasticcieri, samt om kokke og konditorer og de sidstes faglige sammenslutning Università dei Pasticcieri.

Ved Kirkens sydmur løb den gamle gade Vicolo del Merangolo, "Pomeransgyden", som også forsvandt under det store byggerod. Navnet er idag bevaret i en anden lille gade, Via del Melangolo, som forbinder Via delle Zoccolette med Lungotevere dei Vallati. De to gader har ellers intet med hinanden at gøre, den gamle gyde løb i retningen øst-vest, mens den nye gade løber i nord-sydlig retning.

Ved Via del Melangolo står en af de i begyndelsen af 1900-tallet opførte herskabelige villa'er: Villino Clarini. Noget længere mod vest står en anden specielt udseende villa: Villino Scafi. Begge ejendomme har nu fået en side i Annas Rom Guide.

Den sidste nye side, der er kommet til i denne omgang, er en side om Bartolomeo Scappi, som var chefkok for flere Paver. Det var en høj og anset stilling at være "cuoco secreto del Papa" og Scappi var en meget dygtig og opfindsom kok, som også i eftertiden har et vist ry, ikke mindst fordi han i 1570 udgav sin samling af opskrifter og kommentarer i bogen "Opera di M. Bartolomeo Scappi". På siden om denne spændende personlighed kan man også læse lidt om de retter, han udtænkte i forbindelse med en stor banket, som hans daværende arbejdsgiver Kardinal Campeggi afholdt i April 1536 til ære for Kejser Karl V.

Og hermed ønsker Annas Rom Guide sine besøgende en Rigtig God Sommer.

De næste nyheder vil blive udsendt i begyndelsen af August måned.

 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 7.6.2018