ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 7. December 2021:

 

Bag Piazza Farnese og Campo de' Fiori snor sig en mængde smågader og et par af disse har nu fået en side i Annas Rom Guide. Det drejer sig om Vicolo del Giglio og Vicole delle Grotte. I denne sidste gade fortælles det, at "La bella Lorenza", den smukke Lorenza, spøger. Lorenza, der før sit ægteskab med "Grev Cagliostro", en eventyrer og charlatan fra Palermo ved navn Giuseppe Balsamo, boede hos sin fader støberen Feliciani i Vicolo delle Grotte, som i 1700-tallet også kaldtes Vicolo delle Cripte. Parret blev gift i Kirken San Salvatore in Campo i 1768. Efter mange vidtløftigheder blev Cagliostro arresteret på Piazza di Spagna i 1789 og "la bella Lorenza" må være blevet så meget ude af sig selv af sorg, at hun efter sin død går igen gennem Vicolo delle Grotte til Piazza di Spagna, hvor hendes ånd forsvinder med en hårrejsende latter, mens en stemme ovenfra kalder "Lorenza !".

Der findes dog også mere virkelige "seværdigheder" i de små gader, hvor flere huse og palæer stammer fra 1400- og 1500-tallet. Det gælder for eksempel Palazzo Cardelli i Vicolo delle Grotte, som måske oprindeligt har haft facaden udsmykket af malerier. Samt Palazzo Ciampolini, der står på hjørnet af Via dei Balestrari og Vicolo del Giglio. Ciampolinifamilien fra Pisa ejede også et Palazzo Ciampolini på den anden side af Vicolo del Giglio, men af dette er kun den gamle portal i nr. 9 tilbage.

Endelig er der Palazzo Giangiacomo i Via dei Balestrari nr.15 og det store Palazzo Ossoli i samme gade ved Piazza della Quercia.

Og så har jeg denne gang lavet en lille afstikker op i kvarteret syd for Piazza del Popolo, hvor der på hjørnet af Via delle Colonnette og Via Antonio Canova står et ganske specielt hus, der i sin tid ejedes af billedhuggeren Antonio Canova. Her havde han sit store værksted og husets facade udsmykkede han ved at opsætte en del antikke fragmenter og fund, som han havde erhvervet sig i sin egenskab af "Ispettore delle Antichità". Er man alligevel på disse kanter, er det særprægede Palazzo Canova et syn værd.

 

Og hermed ønsker Annas Rom Guide sine besøgende En Glædelig Jul og Et Godt Nytår.

Det næste nyhedsbrev vil blive udsendt omkring den 7. Februar 2022.

 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!
Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 7.12.2021