ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 6. September 2020:

På hjørnet af Piazza di Santa Caterina della Rota og Via Monserrato står Kirken San Girolamo della Carità, om hvilken der nu er uploadet sider i Annas Rom Guide: En kort side om Kirken og dens historie, samt en side med En Rundgang i Kirken. Desuden er der også lavet en side med en Plan over Kirken.

San Girolamo della Carità er viet til kirkefaderen Sankt Hieronymus, der på italiensk kaldes San Girolamo eller San Gerolamo. Tilnavnet "della Carità" skyldes det lægbroderskab, som fra 1536 havde fået overdraget Kirken, som det passede helt frem til 1966. I starten kaldtes sammenslutningen blot Compagnia della Carità, siden blev den et rigtigt lægbroderskab og fik navnet Confraternita della Carità og efter overtagelsen af kirken, hvor broderskabet samtidig blev ophøjet til ærkebroderskab, blev navnet Arciconfraternita di San Girolamo della Carità.

Ved siden af Kirken i Via Monserrato står en smal bygning, som broderskabet ejede og forsynede med sit ejermærke. Huset kaldes Casa del Procuratore Silla, da det - før broderskabets overtagelse - ejedes en vis prokurator ved navn Silla, som levede under Clemens VII, der var Pave 1523-1534.

Huset var blot et af mange, som broderskabet kom i besiddelse af igennem århundrederne. Ejendommene blev behørigt bogført og som nævnt forsynet med sammenslutningens ejermærke, samt et administrationsnummer.

Især i nabogaden Via dei Farnesi kan man se mange af disse ejermærker og numre. Om nogle af ejendommene ved man mere end om andre, så de har også fået sider i Romguiden: Palazzetto Sereni fra 1553 og Palazzo della Biblioteca della Pontificia Università della Santa Croce.

Via dei Farnesi fik forøvrigt først i 1881 sit nuværende navn, da Kommunen syntes, at det gamle navn var for trist. Dengang kaldtes gaden Vicolo dell'Orazione e Morte, fordi den førte ned til kirken Santa Maria dell'Orazione e Morte. På et tidspunkt kaldtes den også Via della Carità, vel på grund af broderskabets mange ejendomme og ejermærker.

De første år af Compagnia della Carità's eksistens holdt medlemmerne til i en anden gammel kirke, viet til Sant'Andrea. Kilderne er ikke helt enige her, nogle steder angives Sant'Andrea de Unda som broderskabets første tilholdssted, men der andre steder tales om en kirke ved navn Sant'Andrea de' Azanesi. Jeg har derfor til Guiden skrevet en side om hver af disse - nu forsvundne - kirker.

 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!
Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 6.9.2020