ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 7. August 2020:

Så er ferietiden ved at være forbi og her følger igen lidt nyt fra Annas Rom Guide:

Denne gang koncentrerer de nytilkomne sider sig omkring Piazza di Santa Caterina della Rota, der ligger lidt nord for Via Giulia, som fik en side i forsommeren.

Mellem Via Giulia og Via Monserrato løber 2 mindre sidegader, der flankerer pladsen. Det er Via di San Girolamo della Carità mod syd og Via in Caterina mod nord.

Via di San Girolamo har navn efter den kirke, som står med sidemur mod gaden og facaden mod Via Monserrato. Den vil blive behandlet på et senere tidspunkt, men gaden har fået en side i Guiden og det samme gælder nogle af de bygninger, som findes i gaden mellem Via Giulia og Piazza di Santa Caterina della Rota.

Ved siden af San Girolamo-kirken ligger i nr. 63 det gamle herberg Ospizio di San Girolamo della Carità, der stammer fra midten af 1400-tallet, hvor det blev oprettet af franciskanermunke. I dette herberg levede San Filippo Neri i en årrække og her kan man idag besøge de såkaldte "Camere di San Filippo". (Ikke at forveksle med Le Stanze di San Filippo i kirken Santa Maria della Vallicella).

På den modsatte side af gaden står den gamle klosterbygning Convento si Santa Caterina della Rota, som stammer fra 1600-tallet, men blev ombygget i 1700-tallet. Hus og kirke ejedes en tid lang af Capitolo di San Pietro og klosteret kaldes derfor også Casa del Capitolo di San Pietro. Ejendommen har sidefacade mod pladsen, hvorudtil kirken Santa Caterina della Rota har facade. Mens sidemuren ligger ud mod parallelsidegaden Via in Caterina.

Kirken hed tidligere Santa Maria de Catenariis og sådan benævnes den fra 1100-tallet, da man første gang finder den omtalt i kilderne, og indtil 1500-tallet, hvor den fik sit nuværende navn. Om den "nye" kirke er Annas Rom Guide blevet beriget med 3 sider: Kort om Santa Caterina della Rota, Mere om Kirkens historie og En Rundgang i Kirken.

Den sidste nye side, der er kommet til i sommerferien, handler om Palazzo Mastrozzi-Graziosi, det elegante palæ, der ligger i forlængelse af Via in Caterina, på hjørnet af Piazza di Santa Caterina della Rota og Via Monserrato.

 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!
Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 7.8.2020