ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 7. Maj 2017:

Som afslutning på forrige måneds arbejde startede jeg denne måned med at uploade en side om endnu en lille forsvunden kirke i området Via Arenula / Via di Santa Maria dei Calderari, nemlig kirken San Lorenzo in Craticula.

Det omtalte område ligger som bekendt kun lidt vest for den gamle Ghetto med dens nu nedrevne synagoger og for den i 1904 opførte nye synagoge. I forbindelse med beskrivelsen af de 5 gamle synagoger, skrev jeg: "Resterne af en synagoge fra 1100-tallet kan idag stadig ses i Vicolo dell'Atleta i Trastevere". Med hjælp fra en god ven har jeg fået fremskaffet nogle fotografier herfra og opdateret en side om denne interessante bygning og den spændende gyde.

Ikke mindst Vicolo dell'Atleta, der indtil 1873 kaldtes Vicolo delle Palme, er et besøg værd med de mange gamle huse, der ligger side om side i den smalle og snoede gyde med den spændende historie. Her boede Middelalderens jødiske menighed, der mødtes i ovennævnte synagoge og plantede nogle palmetræer som symbolet på deres jødiske tilknytning. Det var fra disse, at gyden fik sit gamle navn.

Man har ved renoveringer af gadens huse gravet i kældre og fundamenter og gjort flere spændende fund, blandt andet statuen "Apoxyomenos" ("skraberen"), en marmorkopi af en statue af grækeren Lysippos, forestillende en atlet, der skraber olie og smuds af huden efter sin træning. Statuen findes idag i Musei Vaticani, mens et andet fund - en hest fra en hestegruppe i bronze - er opstillet i Musei Capitolini.

Da jeg således har bevæget mig over i et nyt område, har jeg lavet en kort "tur" i Trastevere og uploadet sider med lister over steder og seværdigheder i kvarteret. Kort og andre tilknyttede sider vil følge senere.

Ikke ret langt fra Synagogen står den lille, spændende Kirke Santa Maria in Cappella, som netop har gennemgået en større restaurering og sammen med det tilknyttede hospital Casa di Riposo di Santa Francesca Romana er blevet åbnet for besøgende. Jeg er ved at arbejde med kirke og hospital og har i første omgang fået lavet en Kort side om Santa Maria in Cappella. En uddybende side er undervejs og ligeledes en fotoside, men man kan allerede nu få et smugkig på fotografierne her.

Arbejdet med hospitalet er knap i gang, men også her er der mulighed for at smugkigge på fotografier derfra.

 

 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 7.5.2017