ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 7. Juni 2017:

I den forløbne måned er arbejdet med den nye Trasteveretur fortsat. Jeg har lagt nye oversigtssider op om Personer på Trastevereturen og Litteratur om Trastevereturen, en side med et Kort over Trastevereturen og en Fotoside til turen.

Desuden har jeg udfærdiget siderne: Mere om Kirken Santa Maria in Cappella og En Rundgang i Kirken, samt færdiggjort siden med Fotos fra Kirken. Det tilstødende hospital Casa di Riposo Santa Francesca Romana har også fået sider: en Kort om...-side, en Uddybende side og en Fotoside.

Indenfor hospitalets mure ligger en meget smuk have, som er det, der idag resterer af Renæssancehaven Giardino di Donna Olimpia, anlagt i 1650'erne af Donna Olimpia Maidalchini Pamphilj, den kendte - og berygtede - svigerinde til Pave Innocens X, der lod hende få næsten uindskrænket magt og mulighed for at berige sig på Pavedømmets bekostning. I landstedet her ved Tiberbredden var det meningen, at Donna Olimpia og Innocens X kunne slappe af i fredfyldte omgivelser, men "lykken" blev kort, da Paven døde allerede i 1655 og Olimpia derpå forlagde sin residens til sit len San Martino al Cimino, hvor hun døde i 1657.

I den korte tid, hvor Donna Olimpia kunne nyde sit landsted og hendes arvinger endnu viste interesse for anlægget, nåede der dog - udover at blive plantet alle slags sjældne og blomstrende buske og frugttræer - også at blive bygget et lysthus ud mod floden, det såkaldte Casino di Donna Olimpia. Og i 1665 lod Olimpias søn Camillo Pamphilj anlægge en lille privat badeanstalt nedenfor haven, den såkaldte Bagno di Donna Olimpia.

Alt dette er dog forsvundet, efter at de høje digemure mod Tiberen blev bygget og de brede flodboulevarder anlagt. Boulevarden ud for Giardino di Donna Olimpia, hvis have ved vejanlægget blev betragteligt formindsket, hedder Lungotevere Ripa. Om denne gade - samt om de nærliggende sidegader Via del Porto, Vicolo del Canale, og Vicolo di Santa Maria in Cappella - er der nu også kommet sider i Annas Rom Guide.

I den nordlige del af Lungotevere Ripa står en af de nye ejendomme, der blev opført langs den nye gade. Bygningen med gadenummer 1 huser idag Sundhedsministeriet. Indgangen ligger på hjørnet overfor Tiberbroen Ponte Palatino, som nu også har fået en side, mens siderne Kort om Ponte Rotto og Mere om Ponte Rotto er blevet tilrettet.

 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 7.6.2017