ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 7. Juni 2019:

I Via dei Banchi Vecchi kommer man forbi en stor, tung bygning. Slet ikke nogen prangende facade, men solide, slidte og nærmest anonyme mure, både herudtil og langs sidegaden Via Sforza Cesarini, samt mod nord ud mod Piazza Sforza Cesarini. Bygningen er Palazzo Sforza Cesarini og som man kan se af disse stednavne, samt af navnet på en lille gyde lidt længere fremme, Vicolo Sforza Cesarini, har palæets tilstedeværelse sat sig mange spor i området. Drejer man om hjørnet kan man se palæets nyere hovedfacade, som er anderledes pyntet og gør opmærksom på sig selv.

Palæet er stadig beboet af den familie, der har givet det navn: Sforza Cesarini-familien, som i slutningen af 1600-tallet opstod som en sammensmeltning af 2 gamle og kendte familier, den romerske gren af den milanesiske fyrstefamilie ved navn Sforza og den gamle indflydelsesrige romerske Cesarini-familie. Den familie som fra 1300-tallet ejede det nu nedrevne Palazzo Cesarini på nutidens Largo Argentina og som lod sig begrave i den ligeledes nedreve lille slægtskirke San Nicola dei Cesarini.

Familierne har sat mange spor i Rom, i grave i Santa Maria in Aracoeli og et gravkapel i Santa Maria Maggiore; i beretninger om fyrster og kardinaler, hvoraf der var rigtig mange. Dog nåede de aldrig at få en af dem valgt til pave.

Der er dog også mere dystre historier. Som den om, hvorledes den unge grev Giovan Giorgio forgæves forsøgte at bortføre maleren Carlo Marattas datter, Faustina. Ved højlys dag, mens pigen var på vej i kirke på Quirinalhøjen sammen med sin mor og 3 tjenestefolk. Forsøget kostede den unge mand en landsforvisning og den unge, smukke Faustina en skamferet kind.

Annas Rom Guide er nu opdateret med sider om disse steder, familier og begivenheder. Samt om nabogaden Via dei Cartari og de "cartari", som gav den navn.


Og hermed ønsker Annas Rom Guide sine besøgende en Rigtig God Sommer.

De næste nyheder vil blive udsendt i begyndelsen af August måned.


 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 7.6.2019