ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 7. November 2017:

I sidste måneds Nyhedsbrev var det blandt andet Marcellus-Teatret, som havde fået en side i Annas Rom Guide. På denne omtaltes de såkaldte Ludi Saeculares, de festligheder over mange dage, som Augustus lod afholde i det nyopførte teater. Siden da er Guiden blevet beriget med en side om disse "Sækularlege", som var en videreførelse af en meget gammel tradition, der stammede helt tilbage til Kongetiden (år 753-509 før Kristus), hvor de kaldtes "Ludi Taurii" eller "Ludi Tarentini".

Det sidste navn henfører til det sted, hvor legene havde deres udspring, nemlig området Tarentum, der lå lidt sydøst for nutidens Piazza Paoli og Ponte Vittorio Emanuele II. Her var fra gammel tid et underjordisk alter for gudinden Tellus, som senere viedes til Underverdensguderne Dis Pater og Proserpina. Endnu senere flyttedes kulten af disse til 2 nabotempler i samme område: Aedes Ditis og Aedes Proserpinae.

Månedens nye sider omhandler: Quintus Asconius Pedianus, der fortæller om de store marmorsøjler, som blev opstillet i Marcellus-Teatret,

Ludi Saeculares, Ludi Tarentini, Ludi Taurii, Ludi Apollinares og Ludi Plebei,

området Tarentum og helligdommene Ara Dis Pater et Proserpina, Aedes Ditis og Aedes Proserpinae,

guden Dis Pater og gudinden Proserpina, samt guden Apollon,

Valesius, der opfattedes som stamfader til Gens Valeria og desuden den, der - ifølge en fantastisk legende - genindstiftede kulten ved Ara Ditis et Proserpinae,

Middelalderens steder: Contrada della Torre dell'Oca og Via Torre dell'Oca.

Desuden er der samlet op på nogle "restpartier" fra Trastevere-turen, nemlig det ene af krukkemagernes lægbroderskaber, Confraternita del Santissimo Sacramento, Sant'Andrea Apostolo e Santa Maria Salome dei Vascellari, og helgeninden Santa Maria Salome, den ene af "De Tre Maria'er".

Og endelig er siderne Via dei Vascellari og Piazza dei Ponziani blevet forsynet med nogle fotografier.

 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 7.11.2017