ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 6. September 2018:

Ved Via di San Paolo alla Regola, som blev nævnt i sidste nyhedsbrev, står kirken af samme navn: San Paolo alla Regola. Om denne bygning harAnnas Rom Guide nu fået 3 sider: en Kort om San Paolo alla Regola, en Rundgang i San Paolo alla Regola, samt en side med en Plan over Kirken.

I området rundt omkring San Paolo alla Regola stod i Middelalder og tidlig Renæssance flere af de mange gamle tårne, som Rom var så fuld af i 1200-1400-tallet. Ved nutidens Piazza di San Paolo alla Regola stod Torre di Buccio e Giovanna Benincasa, samt Turris Scoculae. I nærheden af Kirken Santissima Trinità dei Pellegrini stod Torre dei Rusticelli, som eksisterede op i 1500-tallet, hvor Antonio Rusticelli i 1530 forærede det til broderskabet Compagnia della Trinità dei Pellegrini. I det område, som idag dækkes af Via del Conservatorio, stod Torre dei De Leis og Torre dei Cosciari, og i nærheden af Santa Maria in Monticelli: Torre dei Maffaroni.

Nogle af disse tårne ved vi ikke ret meget om, mens andres historie er bedre belyst. De Leis skulle være en forvaskning af Leni-familiens navn og denne betydningsfulde familie i 1400-1600-tallets Rom har tidligere fået en side i Guiden. Siden om Cosciari-familien er derimod ny. Familien virkede i Rom i samme tidsrum som Leni-familien og så sent som i 1578 var det Ludovico Cosciari, som ejede Torre dei Cosciari.

Torre dei Maffaroni skal først være blevet revet ned i 1888, men figurerer tilsyneladende ikke på nogle af de gamle bykort. Det har i tidens løb både tilhørt den ret ukendte Maffaroni-familie og Orsini-familien.

I forbindelse med siden om Cosciari-familien blev jeg opmærksom på, at et kvindeligt familiemedlem, enken Pacifica de Cosciaris i sommeren 1545 havde stillet sine folk og vogne til rådighed for byggeriet af kuplen på Peterskirken. Der var faktisk en del enker, som enten videreførte en afdød ægtemages forpligtelser til at medvirke ved dette byggeri, eller som på eget initiativ stillede mandskab og vogne til rådighed. Annas Rom Guide er nu blevet beriget med en side om Kvindearbejde ved Peterskirken i 1500-tallet, samt en oversigt over sider om Kvindeliv i Rom. Jeg har også sammensat en lille side hertil om Engelske kvinder i Rom i 1360-1420 og overvejer senere at tilføje andre korte sider om kvinder i Rom.

Endelig er der i Guiden kommet en side om den nu forsvundne Strada Galletti.

 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 6.9.2018