ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 8. Juni 2020:

Efterhånden er der i Annas Rom Guide kommet så mange sider med relation til Via Giulia, at jeg fandt det på tide at få skrevet en side om også denne gade. Man kan derfor nu læse om En Tur frem og tilbage gennem Via Giulia og en side om gadens historie.

Den lange lige gade brugtes som processionsgade, da den nyvalgte Pave Leo X skulle tage sit Biskopsæde i Lateranet i besiddelse. Der findes i Guiden en side om den særlige procession, som fandt sted, når en ny Pave skulle gennemgå dette ritual, som kaldtes "Possesso" og foregik med stor pragt og deltagelse af hundredvis af gejstlige og standspersoner, samt mængder af tilskuere, til hvem der kastedes penge i grams på udvalgte steder. Processionen kaldtes også "la cavalcata bianca" ("den hvide ridetur") fordi både Paven, Kardinalerne og alle de ledsagende gejstlige var klædt i hvidt. Og Pavens hest var naturligvis også hvid ifølge gammel skik. Den hvide hest kaldtes La Chinea og den var i sig selv årsag til en anden procession, der dog fulgte andre veje end Via Giulia.

Via Giulia brugtes også til andre festligheder, blandt andet da Malteser-Ordenens nye stormester i 1720 skulle hyldes. I den anledning blev gaden lukket for trafik og illumineret, så adelen og deres gæster kunne holde banket her. Og Mascherone-fontænen sprang i flere dage med vin i stedet for vand.

Der er nu også kommet en side om Fontana del Mascherone og om et par af Via Giulia's sidegader: nemlig den lille trappegade, der løber under en bue mellem Palazzo Pateras' 2 bygninger og derfor kaldes Passetto Pateras; og gyden Vicolo del Polverone, på hvis ene gadehjørne der findes et hus, som engang tilhørte Mignanelli-familien.

Denne familie har nu også fået en side i Romguiden.


Og hermed ønsker Annas Rom Guide sine besøgende en Rigtig God Sommer.

De næste nyheder vil blive udsendt i begyndelsen af August måned.

 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!
Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 7.6.2020