ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 8. December 2017:

Tæt på Marcellus-Teatret - og faktisk bygget ovenpå rester af selve teaterscenen med dets formodede 2 altre - står den lille kirke San Gregorio della Divina Pietà. Kirken er af ældre dato, men nævnes først i dokumenter fra 1145, hvor den omtales som en gammel kirke. Dog holder legenden om dens grundlæggelse ikke: ifølge traditionen skulle den stamme fra 600-tallet og være bygget på huse, som ejedes af Anici-familien, hvortil Pave Gregor den Store (590-604) hørte. Det er en lille kirke, som er ændret en del i nyere tid, men den fremstår ellers stort set som efter en ombygning i 1700-tallet med malerier fra perioden 1600-1800-tallet.

I Kirken sidder en mindeplade for Grev Giuseppe Origo, som sammen med sin slægt, Origo-familien, nu har fået en side i Annas Rom Guide. Giuseppe Origo var kemiker og fysiker og med til at oprette Vatikanets Brandkorps i 1809. Han gjorde i sit testamente San Gregorio della Divina Pietà til sin arving og mindes derfor i kirken, selvom han ligger begravet andetsteds, i Kirken San Pastore i Tivoli.

Origo-familien, som talte flere høje embedsmænd og en kardinal i 1500-1800-tallet, havde deres familieresidens i Palazzo Origo, som stadig står på hjørnet af Largo Argentina og Via di Torre Agrentina. Ejendommens stueetage er ombygget, da den nu huser den store Feltrinelli-boghandel, men facaden står ellers som den blev opført i 1600-tallet.

San Gregorio della Divina Pietà kaldtes også San Gregorio a Ponte Quattro Capi, fordi den ligger lige overfor den lille Tiberbro, som benævntes Ponte Quattro Capi, måske efter de 4-hovede hermer, som er opsat på brystværnet. Broen hedder ellers Ponte Fabricio og er Roms ældste fungerende bro, bygget i år 62 før Kristus og trods reparationer gennem tiden stort set stående som dengang den kaldtes Pons Fabricius. Den fører over til Tiberøen, Isola Tiberina, hvorfra en anden gammel bro, Ponte Cestio, fører videre til Trastevere. Denne bro er opført i år 46 før Kristus, men senere voldsomt ombygget.

Både Ponte Fabricio og Ponte Cestio har nu sider i Guiden, ligesom Isola Tiberina har. Desuden har jeg lavet en side med En Rundtur på øen, som trods sin ringe størrelse har plads til 2 kirker, 2 hospitaler, restauranter, barer, et apotek og en stor parkeringsplads - samt om sommeren til store filmlærreder ved den årlige biograffestival.

I dette nyhedsbrev kan Annas Rom Guide fejre et lille jubilæum, da der nu er mere end 4000 sider i Guiden!

Men det stopper ikke her, for med denne måneds nye sider, når Guiden op på 4007 sider, og der er stof til mange sider endnu, så efter en lille juleferie fortsætter arbejdet mod de 5000.

Men indtil da vil Annas Rom Guide ønske alle sine venner og besøgende En Rigtig Glædelig Jul og Et Godt og Dejligt Nytår

Det næste nyhedsbrev vil blive udsendt omkring den 7. Februar 2018 !

 


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!

Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 8.12.2017