ANNAS ROM GUIDE
Plan over Terme di Traiano1=Hovedindgang
2=Svømmebasin
3=Den runde sal
4=Sportssal
5=Esedra mod vest (ruiner kan ses)
6=Basilica eller Frigidarium (ruiner kan ses)
7=Tepidarium
8=Caldarium
9=Esedra mod vest, måske et bibliotek (ruiner kan ses)
10=Esedra mod øst (ruiner kan ses)
11=rum med buede vægge (ruiner kan ses + en plan over termerne indridset i marmor)
12=ruiner af vægge kan ses
13=Esedra mod nord, måske et nymfæum med fontæne (ruiner kan ses)
14=rum med buede vægge (ruiner kan ses)
En rundgang til de ruiner vi kan se idag:

Ved Via delle Terme di Traiano en stor mur (nr.13) af en apsis fra et nymfæum og lidt længere væk en mur fra en af de to halvcirkelformede sale med nicher (nr.14), hvor man stadig kan se noget af stukkassetteloftet.

I parken står også 2 store halvcirkelformede mure, som var en del af sportspladserne. Den ene har også et stykke stukkassetteloft, mens den sydligere genneskæres af en sti. (nr.10, 12)

Fra en del af den centrale Basilica eller Frigidariet er der bevaret noget murværk (nr.6), som blev genbrugt, da Familien Brancaccio opførte et lille jagthus på stedet.

Nede ved indgangen til Domus Aurea kan man se støttemure, der er bygget for at understøtte terrassen med badeanlæggene ovenover og man kan også se nogle af de underliggende rum med en apsis opad en sydøstvendt mur.

Den store Apsis mod sydvest (nr.9) er stadig i god stand og kan ses fra Via Luigi Cremona. Den har undergået flere restaureringer og er for en stor del i teglsten. Den menes at have været et af de to biblioteker, der hørte til dette termeanlæg. Det andet har antagelig været indrettet i ydermurens modsatte sydlige hjørne (omkring Viale Serapide og Viale Fortunato Mizzi). Det ene har rummet litteratur på latin, det andet på græsk.

Ruinen ved Via Luigi Cremona er den mest velbevarede, den er 28,8 meter i diameter og var overdækket med en halvkuppel, som havde kassetteloft med ottekantede kassetter. I selve bygningens væg er der to rækker firkantede nicher, som man mener har indeholdt skabe eller reoler til bogrullerne. I midten er der en stor niche, hvor der nok har stået en statue, måske af Kejser Trajan eller af Minerva, gudinden for lærdom og kunst, digternes og skuespillernes beskytterinde.

Under denne bygning løber der en lang underjordisk gang (Criptoportico delle Terme di Traiano) med adgang fra Viale del Monte Oppio, som følger nordøstsiden af områdets mur, den er ca. 8 meter bred og dækket med et buet loft og teglstensvægge. den blev udgravet i 1990 og her fandt man en række rum fra et krudtværk fra Napoleons-tiden.

I Via in Selci nr. 79b/87b kan man i en privat have se flere bygningsrester fra termerne, nemlig 3 rum ved den nordvestlige apsis.

En gren af akvædukten Aqua Claudia blev under Kejser Nero forlænget til at forsyne Domus Aurea med vand og senere oprettedes det store vandreservoir "Sette Sale", som forsynede Trajan's bade med vand. Ruiner heraf kan ses ved Via delle Terme di Traiano og Via Mecenate.

Læs om Antikkens badeanlæg
Kort over nær-området
Kort over Oppio-området
Retur til turen
Andre ture
Fotos til denne tur
Restauranter i dette område
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret 11.5.2003