ANNAS ROM GUIDE
Largo Visconti Venosta
Largo Visconti Venosta mod Via Giovanni Lanza og Via in Selci

ligger mellem højene Viminal og Oppio mellem vejene Via Cavour og Via Giovanni Lanza, hvor de små veje Via in Selci og Via Monte Polacco udgår.

Navnet henviser til de to brødre Emilio og Giovanni Visconti-Venosta. Emilio Visconti-Venosta var udenrigsminister i en lang række år i det nye samlede Kongerige Italien's første tid (1873-76, 1896-1900), og Giovanni Visconti-Venosta forfatter til en parodi på vers "La Partenza del Crociato".

På hjørnet af Largo Visconti Venosta og Via Cavour findes (i nr.228) et af de små gadealtre, som er opsat på husvægge overalt i Rom: en "Immacolata Concezione" ("Den Ubesmittede Undfangelse").

Ud til pladsen ligger Kirken Santi Gioacchino e Anna ved siden af trappegaden Via Monte Polacco. På Kirkens anden side ligger det tidligere Kloster for Paulinernonnerne. Det var her man under byggearbejder i 1793 fandt den såkaldte "Skat fra Esquilin", som man tolkede som bryllupsudstyr til den unge kristne romerinde Proiecta i det 4.århundrede.

På den modsatte side af pladsen er der en åbning i husrækken, hvor man kan se ned til Piazza della Suburra i dalen nedenunder. På dette sted ligger en af pladsens 2 indgange til Metro-stationen "Cavour", den anden ligger på stykket mellem Via Cavour og Via Giovanni Lanza.


Largo Visconti Venosta mod Piazza della Suburra
Fotos fra pladsen
Kort over området
Bo og spise i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er sidst opdateret d. 26.6.2005