ANNAS ROM GUIDE
Palazzo Pallavicini Rospigliosi

Kort fortalt om Palazzo Pallavicini Rospigliosi, Via XXIV Maggio nr.43:

Palazzo Pallavicini Rospigliosi ved Via XXIV Maggio

Mere end et palæ er Palazzo Pallavicini Rospigliosi et kompleks af huse, palæer og småhuse, omgivet af park- og gårdanlæg og omkranset af en høj mur, der skærmer idyllen indenfor mod det hektiske liv udenfor på gaderne Via XXIV Maggio ved Piazza del Quirinale (se foto til venstre), Vicolo Mazzarino, Via della Consulta, Via Nazionale og Via Mazzarino

Komplekset er bygget på det sted, hvor ruinerne af Constantin's Termer stod fra Antikken og helt op til 1605, da Kardinal Scipione Borghese startede byggeriet af sit nye landsted ved den gade, der i Middelalderen bar navnet Vicus de Cornutis.

Palazzo Pallavicini Rospigliosi beboes i dag af efterkommerne efter familien Pallavicini, der i slutningen af 1600-tallet blev indgiftet i pave-familien Rospigliosi. Familien optager dog ikke hele bebyggelsen, idet der også er indrettet et privat kunstmuseum, Galleria Pallavicini Rospigliosi, i en del af bygningerne. Her huses familiernes samling af omkring 540 malerier og statuer, som kan beses af de udvalgte få, der kan vedlægge deres ansøgning herom en så god begrundelse, at den vil blive imødekommet. Ansøgning kan indsendes til Amministrazione Pallavicini, Via della Consulta 1/B.

Havehuset Casino dell'Aurora Pallavicini, Via XXIV Maggio, 43, er åbent den første dag i hver måned (undtagen 1. Januar) fra kl.10.00 til 12.00 og 15.00 til 17.00. Her kan man blandt andet se den berømte fresko "Aurora", som maleren Guido Reni udførte i årene 1613-1614 i hovedsalens loft.

----- Mere om Palazzo Pallavicini Rospigliosi ----- ----- Plan over Palazzo Pallavicini Rospigliosi ----- ----- En gennemgang af Palazzo Pallavicini Rospigliosi -----Detailkort over området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til Viminalturen
Andre turforslag
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 3.9.2009 og sidst opdateret d. 7.10.2009