ANNAS ROM GUIDE
Madonna dei Monti - kort om Kirken

Kirken Madonna dei Monti, der også kaldes Santa Maria dei Monti, ligger i Via della Madonna dei Monti nr.41 med hovedindgangen herudtil, bagsiden ud til parallelgaden Via Baccina og den ene side ud mod Via dei Serpenti og pladsen Piazza della Madonna dei Monti.

Kirken er bygget i 1580'erne og tegnet af arkitekten Giacomo della Porta. Den er bygget på et sted, hvor der tidligere - fra det 13.århundrede - havde ligget et Kloster for Klarisser-Ordenen og Kirken Santa Chiara ai Monti ud til den gade som, før Kirken blev bygget, hed Via della Suburra.

Og det var fundet af et gammelt maleri af Jomfru Maria med Jesus-Barnet, stammende fra det gamle Kloster, som blev grunden til, at Pave Gregor XIII i 1580 besluttede, at der skulle opføres en ny kirke på samme sted viet til det genfundne billede, som af lokalbefolkningen ansås for undergørende.

På Kirkens højalter kan man idag se det undergørende maleri, men der er også andre smukke malerier og interessante detaljer at se i kirkerummet med det buede loft, hvor et stort maleri af Cristoforo Casolani forestiller "Ascensione di Cristo" ("Kristi Himmelfart").

Kirken har 5 mindre sidekapeller med forskellig udsmykning og 2 større i tværskibet. Til venstre findes alteret for den fattige vandringsmand og munk San Giuseppe Labre, en franskmand ved navn Benoit-Joseph Labre, som vandrede rundt i verden som munk for i sine sidste år at slå sig ned i Rom, hvor han sov rundt omkring: i Colosseo, på en trappesten ved denne Kirke eller ved Kirken San Martino ai Monti. Udmarvet og syg faldt han i 1783 om udenfor Madonna dei Monti, hvor han efter sin død blev begravet. Under alteret er der en skulptur af den døende helgen udført af Achille Albacini.

I Kirken fejres specielt den 26. April, hvor en kopi af det undergørende maleri bæres i procession gennem kvarterets gader.

Også den 16. April er festdag i Kirken, denne dag for San Giuseppe Labre, samme dag hvor det lille kapel, der er indrettet i det hus, hvor helgenen døde, er åbent for besøgende.

- Læs mere om Kirkens historie - Læs om Kirkens udsmykning -

Mere om Kirken Madonna dei Monti
Maleriet af Madonna dei Monti
En rundtur i Kirken Madonna dei Monti
Plan over Kirken Madonna dei Monti
Fotos fra Kirken Madonna dei Monti
Klarisser-Klosteret i Via della Suburra
Kirken Santa Chiara ai Monti
Bøger om Madonna dei Monti
Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Årstal
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - siden er oprettet d. 16.10.2005 og sidst opdateret d. 20.11.2005