ANNAS ROM GUIDE
Villa Strozzi

Kort om Villa Strozzi, tidligere Vigna dei Frangipane, derpå Villa Ridolfi og Villa Albani:

der var et stort landsted, som lå på Viminalhøjen omtrent mellem nutidens Via del Viminale i sydøst, Via delle Terme di Diocleziano i nordøst, Via Nazionale i nordvest og Via Napoli i sydvest.

Det ejedes af Strozzi-familien, som havde købt grunden med tilhørende landhus, det senere "Casino Strozzi" af Frangipane-familien, der havde ladet huset opføre i slutningen af 1500-tallet muligvis efter en tegning af Giacopo Del Duca, mens Carlo Fontana siges at have indrettet parken, hvor der var opstillet et stort antal statuer og kunstgenstande.

Villa'en, der var berømt i tiden for sin udstrakte park og for sin pragt, overgik derpå til Strozzi-familien. Selve huset var bygget helt ud til nutidens Via del Viminale, der dengang kaldtes Via degli Strozzi eller Strada Strozzi, og gik på samme måde som idag. Dog var det en landlig vej og på begge sider omgivet af høje stenmure, der beskyttede de storslåede og rigtudsmykkede parker indenfor. Lige overfor Villa Strozzi lå nemlig Pave Sixtus V's lige så pragtfulde landsted Villa Peretti og det var denne Pave, som i 1587 lod den gamle landlige sti åbne som "Via del Viminale".

Senere overgik villaen til Ridolfi-familien og derpå til Albani-familien. Under disse boede digteren Vittorio Alfieri i 2 år (1781-83) i villaen, som han var meget betaget af.

I slutningen af 1800-tallet solgtes efterhånden mere og mere af grunden fra til nybyggeriet i området. Selve villa-huset bevaredes dog sammen med en lille bid have op til 1920'erne, hvor det blev solgt til Roms Kommune, som lod det nedrive og på stedet indrette pladsen Piazza Beniamino Gigli foran det store Teatro dell'Opera.

Mere om Villa Strozzi

Fotos fra området
Kort over området
Spise og bo i området
Bøger og links om området
Tilbage til byturen
Andre turforslag
Ordliste
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret 22.12.2003