ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 7. Juni 2024:

 

I den forløbne måned er der blevet "hæftet nogle ender" og knyttet nogle løse forbindelser i Annas Rom Guide.

I sammenhæng med de sidste måneders arbejde med Piazza Farnese og Palazzo Farnese har jeg således nu uploadet en side om Farnese-familien, samt en side om Pave Paul III, der netop var af Farnese-slægten. Paul III, hvis søster Giulia Farnese var elskerinde til den gamle Pave Alexander VI, fik selv i hvert fald 4 børn og ganske mange efterkommere, så der er noget at dykke ned i. En lille side med en fortegnelse over de konsistorier, som Paul III arrangerede, og hvilke kardinaler, han der udpegede, er også kommet med i Guiden.

Desuden er der tilføjet en side om Klosteret ved Kirken Santa Brigida, som jeg ikke nåede at få med inden mit sidste nyhedsbrev.

Derefter har jeg bevæget mig lidt østpå og beriget Rom Guiden med nogle sider om forskellige mindre gader, som jeg ikke har behandlet tidligere. Det drejer sig om Via dei Falegnami og Vicolo dei Falegnami - og hertil er føjet en side om håndværkeren "il falegname", der har givet navn til disse gader.

Desuden er der nu sider om gaderne Via di Sant'Elena og Vicolo di Sant'Elena, der har navn efter den gamle og nu forsvundne kirke Sant'Elena dei Credenzieri, som stod der, hvor idag Via Arenula og Via Florida krydser hinanden. En anden lille kirke, som engang stod vest for Via di Sant'Elena, var Sant'Anna dei Falegnami, som også blev revet ned, da Via Arenula blev anlagt i 1880. Det var 2 meget gamle kirker, Sant'Elena eksisterede allerede før 1100-tallet og Sant'Anna endnu tidligere, ja allerede før 800-tallet, hvor den sammen med et tilknyttet Kloster nævnes under Pave Leo III som "Santa Maria quae appellatur Iulia".

Og hermed ønsker Annas Rom Guide alle besøgende en Rigtig God Sommer.

De næste nyheder vil blive udsendt i begyndelsen af August måned.


Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!
Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 7.6.2024