ANNAS ROM GUIDE
Nyt fra Anna
Hvad der er undervejs i Annas Rom Guide netop nu!

d. 6. Februar 2024:

 

I de forløbne måneder har arbejdet med Annas Rom Guide stadig bevæget sig rundt om Piazza della Cancelleria og hvad der gemmer sig i det store Palazzo della Cancelleria, som fik en "Kort om..."-side sidste år.

Nu har jeg tilføjet en side med Mere om Palazzo della Cancelleria og en side om den kirke, som skjuler sig inde bag Palæets mure: San Lorenzo in Damaso.

Til siden om denne Kirke er der tilknyttet flere andre sider: en side om den gamle San Lorenzo in Damaso-Kirke, som i slutningen af 1400-tallet erstattedes af den kirkebygning, vi møder idag. Samt en side om de mange gamle gravmæler, som fandtes i den gamle kirke, der dengang havde gravkapeller for mange af områdets familier, for eksempel Galli-famillien, hvis Palazzo Galli, jeg nævnte i sidste nyhedsbrev.

Mange gamle bygninger har ligget under nutidens Palæ og Kirke, blandt andet måske Pave Damasus I's families hus og måske et tidligere kapel, en Titulus Sancti Laurentii in Damaso. Og før dette en af Kejsertidens store væddeløbsstalde, nemlig Det Grønne Holds stald: Stabulum Factionis Prasinae, hvoraf dele er udgravet under nutidens bygninger.

Endnu tidligere blev Generalen Aulus Hirtius begravet her i år 43 før Kristus. Også dele af denne grav findes idag i Palæets kældre, hvor den dog kun er tilgængelig ved særlige lejligheder. Grundvandet hernede står meget højt, da afledning til Tiberen af den gamle kanal Euripus, som også ledte vand væk fra Marcus Agrippa's store sø Stagnum Agrippae, blev stoppet da de høje flodmure blev bygget.

Der er nu tilføjet sider om Marcus Vipsanius Agrippa og om hans landsted Horti Agrippae. Desuden er der om San Lorenzo in Damaso tilføjet en side med en Rundgang i Kirken, samt en side med en Plan over Kirken.

Endelig har jeg også skrevet en lille side om en gammel, nu forsvundet lille Kirke viet til San Leo VI, som engang menes at have stået ved Via dei Pellegrino.

Mine tidligere nyhedsbreve kan ses på denne side.

Er du interesseret i at modtage et månedligt nyhedsbrev, når jeg opdaterer denne side, kan du tilmelde dig her.

Har du spørgsmål eller kommentarer, så skriv til mig her.

NB: hvis du ikke får svar fra mig i løbet af få dage, kan det være, at der er noget galt med din e-mail-adresse. I så fald beder jeg dig venligst genfremsende din e-mail-adresse skrevet i mail-teksten!
Turforslag
Steder
Seværdigheder
Personer
Fotogalleri
Bykort
Bøger og links om Rom
Ordliste
Søg i Annas Rom Guide
Hovedside
cop.Anne-Birgitte Larsson - sidst opdateret d. 6.2.2024